DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya Köln’de Erdoğan’ın halka seslenmesini engelledi!

Almanya Köln’de Erdoğan’ın halka seslenmesini engelledi!

Almanya Köln’de düzenlenen ‘Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi’nde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin organize ettiği yürüyüşe 100 bin kişi beklenmekteydi.

Almanya Köln’de düzenlenen ‘Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi’nde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin organize ettiği yürüyüşe 100 bin kişi beklenmekteydi. Alman siyasetçi Steinmeier, Türkiye’de ki olumsuz haberlerin Almanya’ya taşınmaması için uyarıda bulundu.Bununla birlikte Almanya Anayasa Mahkemesi’nce verilen kararda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitap etmesini engelledi.15 Temmuz darbe girişimi adına Almanya Köln’de düzenlenecek mitingde protesto edilmesi bekleniyor. Almanya ve komşu ülkelerden gelerek 100 bin kişinin katılımı beklentiler arasındaydı.

Belçika’dan Otobüsler gelecek

100 Türk dernek ve kuruluşun destekte bulunacağı Köln’deki mitinge Belçika ve Hollanda’dan önemli derecede katılım olması bekleniyordu.Erdoğan’ı engelledilerMitingde Erdoğan’ın halka seslenmesi engellenerek müdahele edildi. Köln polisi, Erdoğan’ın halka seslenmesine izin vermemesiyle bu karar anayasa mahkemesine taşındı.Başbakan Yardımcısı’ndan AçıklamaSosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel yaptığı açıklamada “Aranızdan çoğu Almanya’ya kaygıyla bakmaktadır. Alman Federal Parlamentosu’nun Ermeni kararının uygun olmadığını düşünenlerin sayısı az değil… Diğer taraftan birçok Alman gibi ben de Türkiye’ye büyük endişeyle bakıyoruz. Bu önemli ülkenin Avrupa’dan uzaklaşmasından korkuyorlar. Gazetecilerin ve hakimlerin özgürlüğünden ve tabi ki her bir bireyin düşüncesini özgürce ifade etme özgürlüğünden kaygı duymaktadırlar. AB üyelik müzakereleri için kaldırılması şart koşulmuş olan idam cezasının tekrar getirilmesi tartışmalarını şaşkınlıkla izlemektedirler. Benim gibi birçok Alman Türk hükümetinin darbe girişimine gösterdiği tepkinin tamamen orantısız ve kabul edilemez olduğu kanaatindedir” dedi.Steinmeier’den TepkiAlmanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, yaptığı açıklamada “Türkiye’nin iç politika gerginliğinin Almanya’ya taşınması ve ne olursa olsun farklı düşüncedeki insanların korkutulması kabul edilmez. Almanya’da böylesi tutumlara yer yok. Buna da izin vermeyiz” dedi. Steinmeier, göstericilerden ölçülü olunmasını istedi. Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir de Almanya’da Erdoğan’ı eleştirenlere gözdağı verildiğini söyledi ve “Başkalarını sindirmek isteyen Erdoğan yandaşları yasalarca öngörülen en sert yaptırımlarla cezalandırılmalı”dedi.Steinmeier Kimdir?Frank-Walter Steinmeier (d. 5 Ocak 1956, Detmold, Almanya) Alman siyasetçi.Angela Merkel’in büyük koalisyonunda 22 Kasım 2005 – 28 Ekim 2009 tarihleri arasında Almanya Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. 17 Aralık 2013 tarihi itibariyle yeniden Dışişleri Bakanı oldu. 2007 yılının ilk yarısında Avrupa Birliği Konsey Başkanlığı yaptı. Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) üyesidir.