DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya ikiye ayrıldı! 6.2 milyar euro nasıl harcanacak?

Almanya ikiye ayrıldı! 6.2 milyar euro nasıl harcanacak?

Son günlerde Almanya’nın tek gündemi geçen yıldan fazla kalan 6.2 milyar Euro’luk federal bütçe. Muhafazakarlar ve solcular paranın nasıl harcanacağı konusunda ikiye ayrıldı. Muhafazakar görüşteki politikacılar vergi indirimi ve borçların ödenmesi konusunda baskı uygularken, sol görüşteki politikacılar altyapı ve eğitim yatırımı konusunda harcanması konusunda ısrarlı tutum sergiliyorlar. 6.2 MİLYAR EURO NASIL HARCANACAK? Sözcü Gazetesi’nin aktardığı

Son günlerde Almanya’nın tek gündemi geçen yıldan fazla kalan 6.2 milyar Euro’luk federal bütçe. Muhafazakarlar ve solcular paranın nasıl harcanacağı konusunda ikiye ayrıldı.

Muhafazakar görüşteki politikacılar vergi indirimi ve borçların ödenmesi konusunda baskı uygularken, sol görüşteki politikacılar altyapı ve eğitim yatırımı konusunda harcanması konusunda ısrarlı tutum sergiliyorlar.

6.2 MİLYAR EURO NASIL HARCANACAK?

Sözcü Gazetesi’nin aktardığı habere göre, Almanya’da federal bütçe 6.2 milyar Euro fazla verdi. Alman ekonomisinin yüzde 1.7’lik büyüme tahminlerini 0.2 puan aştı. Bu da federal bütçenin 6.2 milyar Euro fazla vermesine neden oldu.Böylece hesaba eyalet ve yerel yönetim bütçeleri de katıldığında toplam fazla bütçe 19 milyar Euro’ya ulaştı. 2015 yılında federa bütçe fazlasının 12.1 milyar euro olduğu bildirilmişti.