DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya o konuda resti çekti

Almanya o konuda resti çekti

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan, Türkiye’ye yönelik tehdit niteliğinde açıklamalar geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı ‘idam’ konusunda resti çekti.\r\n\r\n

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan, Türkiye’ye yönelik tehdit niteliğinde açıklamalar geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı ‘idam’ konusunda resti çekti.15 temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin sonrasında Türkiye’de idam konusu yeniden gündeme gelmişti. AB’ye girme sürecinde olan Türkiye’nin idamı geri getirmesi halinde AB’ye üye olamayacağı belirtilmişti. Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü idam konusu ile ilgili “İdam cezasının olduğu bir ülkenin AB’de yeri yok” şeklinde konuştu. Almanya, başarısız sonuçlanan darbe girişiminin ardından destek amaçlı Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Markus Ederer’i Türkiye’ye gönderdi. Daha sonrasında ise Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Almanya ile Türkiye’nin doğrudan görüşmesine daha olumlu karşılayacağını söyledi.Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, destek amaçlı Türkiye’ye gönderilen Devlet Sekreteri Markus Ederer’in iki ülke arasında güzel bir iletişim sağlayacağını belirtti. Almanya’nın darbe girişimi konusunda Türkiye’ye vereceği desteğin altını çizdi. Bunun yanı sıra Devlet Sekreteri Markus Ederer’in darbecilere karşı mücadelede hukuk devleti ilkelerini hatırlatacağının da vurgusunu yaptı.

İDAM GELİRSE AB’YE GİRMEK HAYAL OLUR

Almanya, darbe girişimin ardından darbecileri cezalandırmak için gündeme gelen idam konusunda resti çekti. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli idamın geri gelmesi haline AB ile üyelik süreceğinin son bulacağının önemle altını çizdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, “İdam cezasının olduğu bir üllkenin AB’de yeri yok” dedi. Türkiye ile Moskova’nın yakınlaşmasının NATO’daki rolünde bir değişiklik göstermeyeceğinin vurgusunu yaptı. Son olarak ise Türkiye ve Rusya arasında yaşanan yakınlaşmaya ilişkin ise ” Türkiye ve Rusya arasındaki yakınlaşmanın NATO içerisindeki güvenlik ortaklığına bir tehdit oluşturacağını düşünmüyoruz“ açıklamasını yaptı.steinmerAlman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise Alman Bild gazetesine  ”Vize muafiyeti ancak bununla bağlantılı şartların yerine getirilmesi durumunda sözkonusu olacaktır. Şu anda böyle bir durum mevcut değil” şeklinde ifadeler verdi.