DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya kuş gribi ile savaşıyor

Almanya kuş gribi ile savaşıyor

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde bulunan bir çiftlikte kuş gribi alarmı verilmesinden sonra ülke hızla yayılmaya başladı.\r\n\r\n

Almanya’nın  Schleswig-Holstein eyaletinde bulunan bir çiftlikte kuş gribi alarmı verilmesinden sonra ülke hızla yayılmaya başladı.Almanya’da hızla yayılmaya başlanan kuş gribi tüm vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Bir çiftlikte tespit edilen kuş gribinden sonra Bakanlık hemen harekete geçmiş, çiftlikteki tüm tavukları itlaf etmişti. Ve son olarak Almanya’da Saksonya-Anhalt’da tespit edilen salgından etkilenen eyaletlerin sayısını arttı. İlk belirlemelere göre 12 eyalet tehlike altında.Hızla yayılan salgın ile ilgili Eyalet çevre bakanlığı açıklama yaptı. Eyalet çevre bakanlığının yaptığı açıklamada salgının Jerichower Land’e bölgesinde bulunan bir ölü kuğuda rastlandı. Daha sonrasında ise Harz yöresindeki  bir tavukçuluk işletmesinde H5N8 virüsünün tespit edildiği belirtildi. Bunun yanı sıra virüsün tespit edildiği  Aşağı Saksonya eyaletindeki işletmelerde ise 100 binden fazla kümes hayvanının itlaf edileceği açıklandı. Cloppenburg ilçesi belediye sözcüsü Sabine Uchtmann ise bir işletmede bulunan  16 bin hindinin itlaf edilmesinden sonra işletmenin boşaltıldığını açıkladı. Uchtmann’da faaliyet gösteren işletmlerdeki 92 bin hayvanın daha itlaf edileceğinin altı çizildi.

Almanya tehlike altında, alarm verildi

Almanya büyük bir tehlikenin içerisine girdi. Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde bulunan bir çiftlikte kuş gribi alarmı verildi. Bakanlık hemen alarma geçti.Ülkenin Schleswig-Holstein eyaletindeki bir tavuk çiftliğinde kuş gribine rastlandı. Teşhisin hemen ardından çiftlikteki tüm tavuklar itlaf edildi. Bakanlık hemen hareket geçerek kriz masası kurdu. Schleswig-Holstein Tarım Bakanlığı’ndan konu ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada FLI (Friedrich-Loeffler Enstitüsünün) yaptığı incelemeler sonucunda H5N8 virüsü rastlandığını ifade etti. Virüs yayılmasını engellemek amacı ile tesisteki tüm kümes hayvanlarının tedbir amacı ile itlaf edildiği açıklandı. Bunun yanı sıra bölgede geniş çaplı önlemlerinin alındığının altı çizildi.

ALMANYA’DA KUŞ GRİBİ ALARMI

almanya-kus-gribiKuş gribi tespit edilen tesisin 7 km çevresindeki alan izleme bölgesi, 3 km çevresi ise yasak bölge olarak ilan edildi. Schleswig-Holstein Tarım Bakanı Robert Habeck ise yaptığı açıklamada virüsün hızla yayıldığını ifade etti. Bundan dolayı gerekli kararlar almak için Federal Tarım Bakanlığı ve diğer eyaletler ile temasta olduklarının altını çizdi. Schleswig-Holstein Tarım Bakanı Robert Habeck bölgedeki vatandaşların sorumlu olarak davranmasını isteyerek, tavukların kümesten çıkarılmamasının en önemli bir adım olduğunu belirtti.Bir kötü haber de  Mecklenburg-Vorpommern eyaletinden geldi.  Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde bulunan bir tavuk çiftliğinde de H5N8 virüsüne rastlanıldığını açıklandı. Dört bir yanı kapalı olan tesise bu virüsün nereden girdiği henüz bilinmiyor. FLI’nın bu konudaki araştırmaları sürüyor. Ve Almanya Tarım Bakanı Christian Schmidt tespit edilen kuş gribi vakaları için oluşturulan kriz masasını bugün toplanacağını söyledi. Ayrıca bu gelişmelerden dolayı etkili ve hızlı davranılması gerektiğinin de altını çizdi.