DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’nın bütçe fazlası dudak uçuklattı

Almanya’nın bütçe fazlası dudak uçuklattı

Almanya’nın bütçe fazlası 230 milyar 700 milyon avro ile dudak uçuklattı. Alman devleti yılı rekor rakamla kapattı.Alman İstatislik Dairesi’nin açıkladığı verilere göre federal devlet, belediyeler, eyaletler ve sosyal kasalar geçtiğimiz 2016 yılında harcadığından 23,7 milyar avro fazlasını tahsil etti. Ülkenin milli gelirine oranla devlet gelirindeki artış büyük yükseliş gösterdi. Ön tahminlerin bile üzerine çıkan bu

Almanya’nın bütçe fazlası 230 milyar 700 milyon avro ile dudak uçuklattı. Alman devleti yılı rekor rakamla kapattı.Alman İstatislik Dairesi’nin açıkladığı verilere göre federal devlet, belediyeler, eyaletler ve sosyal kasalar geçtiğimiz 2016 yılında harcadığından 23,7 milyar avro fazlasını tahsil etti. Ülkenin milli gelirine oranla devlet gelirindeki artış büyük yükseliş gösterdi. Ön tahminlerin bile üzerine çıkan bu rakamlar yüzde 0,8 civarına ulaştı. Almanya’daki vergi gelirlerinin artması ve işsizliğin azalması sayesinde federal devlet bütçesi 3 yıldır fazla veriyor.

Almanya’nın bütçe fazlası dudak uçuklattı

Almanya'nın bütçe fazlası2016 yılı içerisinde Deutache Wellw sosyal sigortalar bütçe fazlası 8 milyar 200 milyon olarak açıklanırken, federal devlet bütçesinin fazlası ise 7 milyar 700 milyon avro oldu. Devlet bütçesi bu kadar büyük rakamları en son 2015 yılında görmüştü. 2015 yılında da devlet bütçesi 10 milyon avroyu bulmuştu. Bunun yanı sıra belediye ve eyalet bütçeleri de fazlayla kapandı. Yılın ilk zamanları yavaşlar gibi olan büyüme Ekim ve Aralık dönemlerinde yüzde 0,4 oranında arttı. Böylelikle 2016 yılında Almanya yüzde 1,9’luk büyüme hızıyla kapattı.