DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman vatandaşı olmak isteyenlerin sayısı azalıyor

Alman vatandaşı olmak isteyenlerin sayısı azalıyor

Son günlerde Alman vatandaşlığına geçmek isteyen Türklerin sayısında büyük bir azalmanın olduğu görüldü.\r\n

Son günlerde Alman vatandaşlığına geçmek isteyen Türklerin sayısında büyük bir azalmanın olduğu görüldü.Alman vatandaşlığında azalmanın fark edildiği açıklandı. Konu ile ilgili Merkezi Wiesbaden’de bulunan Federal İstatistik Dairesi’nden açıklama yapıldı. 2015 yılında toplam olarak 107 bin 181 yabancı uyruklu vatandaşlığına geçtiği ifade edildi. Yanı sıra 2015 yılında Türkler ilk sırada yer aldı. 19 bin 674 Türk’ün Almanya vatandaşlığına geçtiği ve bir önceki yıla göre bu rakamın 12,4 azaldığı belirtildi.alman-vatandasligi

Türkler birinci sırada

Alman vatandaşlığına geçiş sırasında ilk sırada Türkler bulunurken 5 bin 945 kişiyle Polonyalılar, 4 bin 167 kişiyle Ukraynalılar, 3 bin 818 ile Kosovalılar, 3 bin 446 ile Iraklılar ve 3 bin 403 kişiyle de İtalyanlar yer aldı.

Ukraynalılarda artış

Ukraynalılar yüzde 32,6  ile geçen yıla göre büyük artışı gösterdi. En büyük düşüş ise Rusya ve Hırvatistan’da görüldü.Alman vatandaşlığına geçen Türklerin sayısı azalırken, AB ülkelerinden gelen vatandaşlığına geçişinde ise artma görüldü. AB’ye aday ülkelerden gelenlerdeki azalma “Bu, geçen yıllarda olduğu gibi Türklerin Alman vatandaşlığına geçişlerindeki azalmanın bir sonucudur.” sözleriyle ifade edildi.