DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da alkol kullanma yaşının düştüğü rakam şoke etti

Almanya’da alkol kullanma yaşının düştüğü rakam şoke etti

Almanya’da alkol kullanma yaşının düştüğü rakam duyanları şoke etti. Bu durumdan en çokta anne babalar korku içine girdi.Almanya’da Tedavi ve Sağlık Araştırması Enstitüsü’nün yaptığı araştırma herkesi şoke etti. IFT-Nord tarafından yapılan araştırmada alkol kullanma yaşının 12’ye düştüğü ortaya çıktı. Çocukların alkol kullanmada ailelerini örnek aldıkları belirtildi. Araştırmanın ardından Tedavi ve Sağlık Araştırması Enstitüsü Müdürü Reiner Hanewinkel, anne babaların

Almanya’da alkol kullanma yaşının düştüğü rakam duyanları şoke etti. Bu durumdan en çokta anne babalar korku içine girdi.Almanya’da Tedavi ve Sağlık Araştırması Enstitüsü’nün yaptığı araştırma herkesi şoke etti. IFT-Nord tarafından yapılan araştırmada alkol kullanma yaşının 12’ye düştüğü ortaya çıktı. Çocukların alkol kullanmada ailelerini örnek aldıkları belirtildi. Araştırmanın ardından Tedavi ve Sağlık Araştırması Enstitüsü Müdürü Reiner Hanewinkel, anne babaların çocuklarının üzerindeki etkisinin yüksek derece olduğunu ifade etti.

Almanya’da alkol kullanma yaşının düştüğü rakam şoke etti

Tedavi ve Sağlık Araştırması Enstitüsü Müdürü Reiner Hanewinkel, alkol kullanan çocukların yüzde 55’nin ileride alkolik olabilecek kadar alkol kullandıklarını belirtti. 9 yıl boyunca yaptığı araştırmalar sonucu çocukların yüzde 41’nin çocuk yaşta sarhoş olabilecek kadar içtiğini ortaya çıkardı. Bunun yanı sıra alkol kullanan ailelerin çocuklarına alkol kullanma demesinin pek bir öneminin olmadığı ifade etti. DAK Sağlık Sigortası Müdürü Andreas Storm ise çocukların küçük yaşta okuldan aldıkları eğitim ile alkolün kötü birşey olduğunun anlatılmasını istedi.