DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da aşırı sağcı şiddet dinmek bilmiyor

Almanya’da aşırı sağcı şiddet dinmek bilmiyor

Almanya’da aşırı sağcı şiddet durmaksızın artıyor. Polisteki kayıtlara göre geçtiğimiz yıl yaşanan 914 şiddet olayında 692 insan yaralanmış. Bununla birlikte polisin birçok olayı daha sonradan kayıtlara geçirmesinden dolayı aşırı sağcı şiddet olaylarının duyurulandan çok daha fazla olduğu biliniyor.2015 yılında polisin verdiği ırkçı ve diğer aşırı sağcı saldırılarla ilgili bilgiler, 921 olaya ve 691 yaralıya işaret

Almanya’da aşırı sağcı şiddet durmaksızın artıyor. Polisteki kayıtlara göre geçtiğimiz yıl yaşanan 914 şiddet olayında 692 insan yaralanmış. Bununla birlikte polisin birçok olayı daha sonradan kayıtlara geçirmesinden dolayı aşırı sağcı şiddet olaylarının duyurulandan çok daha fazla olduğu biliniyor.2015 yılında polisin verdiği ırkçı ve diğer aşırı sağcı saldırılarla ilgili bilgiler, 921 olaya ve 691 yaralıya işaret ediyordu. Ancak daha sonra gelen yeni bilgiler de eklenince şiddet olayı sayısı 1485’e, yaralı sayısı ise1150’ye çıkmıştı.

ŞİDDET OLAYLARININ YANI SIRA HALKI HIŞKIRTMA BAŞI ÇEKİYOR

2016 yılnda polise yansıyan aşırı sağ olay sayısı ise 12 bin 503 olarak kayıtlara geçmiş. Bu rakamın içinde şiddet olaylarının yanı sıra, halkı kışkırtma, eşyaya zarar verme, tehdit ve hakaret olayları da var. Bu olaylar kapsamında 6 bin 76 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmış,149’u geçici olarak gözaltına alınmış, 15’i ise tutuklanmış.

AŞIRI SAĞCI SUÇLARDAN DOLAYI 609 YAHUDİ ZARAR GÖRMÜŞ

Bu bilgiler Sol Parti milletvekili Petra Pau’nun soru önergesi üzerine ortaya çıktı. Hükümetin verdiği cevaplarda Yahudi düşmanlığına giren suçlarla ilgili bilgiler de var. Buna göre polis geçen sene Yahudi düşmanlığı ile ilgili 644 olayla karşılaşmış. Bu suçların 609’u aşırı sağcılar tarafından işlenmiş. Geri kalan 20 suç ise Alman olmayan yabancı düşmanlara ait.

YAHUDİLERE YÖNELİK ŞİDDETİN TAMAMI AŞIRI SAĞCILARA AİT

Bununla birlikte işlenen Yahudi düşmanı suçlar içinde şiddet suçu oldukça az. 15’i ancak bulan bu olaylarda sekiz kişi yaralanmış. Polis şiddet suçuna giren bütün Yahudi düşmanı eylemin aşırı sağcılar tarafından işlendiği kanaatinde.