DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da büyük tehlike! Gitgide yayılıyor..

Almanya’da büyük tehlike! Gitgide yayılıyor..

Kış aylarının gelmesi ile soğuk algınlığı şikayeti hat safhaya ulaştı. Özellikle Almanya’da büyük tehlike hızla yayılmaya başladı.Almanya’da grip salgını ile doktora gidenlerin sayısı 1 haftanın içerisinde tam 14 binlere ulaştı. Soğukların gelmesinin ardından 43 bin kişi doktorun yolunu tuttu. En kötü haber ise yayılan bu salgın nedeni ile 126 kişi hayatını kaybetti. Ve Almanya’da hızla

Kış aylarının gelmesi ile soğuk algınlığı şikayeti hat safhaya ulaştı. Özellikle Almanya’da büyük tehlike hızla yayılmaya başladı.Almanya’da grip salgını ile doktora gidenlerin sayısı 1 haftanın içerisinde tam 14 binlere ulaştı. Soğukların gelmesinin ardından 43 bin kişi doktorun yolunu tuttu. En kötü haber ise yayılan bu salgın nedeni ile 126 kişi hayatını kaybetti. Ve Almanya’da hızla hızla yayılmaya devam ediyor. Tüm muayeneler hastalarla tıka basa doluyor. Salgına yakalanmamak için çok sayıda öğrenci ve öğretmen okula gitmiyor. Okulların yanı sıra işyerlerinde de eleman sıkıntısı yaşanıyor.

Almanya’da büyük tehlike! Salgın gitgide yayılıyor

Geçtiğimiz hafta içinde 14 bin grip vakası kayda girdi. Robert Koch Enstitüsü ise Almanya’daki bu grip salgınının boyutunun rekor seviye ulaştığını aktardı. Enstitü uzmanlarından Silke Buda, “Özellikle Influenza (Domuz gribi) adlı bulaşıcı grip virüsünün yol açtığı solunum yolları rahatsızlıkları ile karşı karşıyayız. Ekim ayından bu yana hemen hemen 60 yaş ve üzerinde olduğu bildirilen 126 ölüm vakası gerçekleşti. Yaşlılar dışında gribe en çok okul çağındaki küçük çocuklar yakalanıyor” dedi.Uzmanlar ise vatandaşların gribe yakalanmaması için aşı yaptırmalarının önemine dikkat çekti. Karnavala çok az bir süre kala vatandaşların kalabalıklarda daha dikkatli olmaları istendi.