DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da İslamcılara Operasyon

Almanya’da İslamcılara Operasyon

Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamada Almanya’nın birçok eyaletinde radikal İslamcılara yönelik operasyonlar gerçekleştirileceği açıklandı.\r\n\r\n

Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamada Almanya’nın birçok eyaletinde radikal İslamcılara yönelik operasyonlar gerçekleştirileceği açıklandı.Almanya’nın 10 farklı eyaletinde gerçekleştirileceği açıklanan operasyonda radikal İslamcılar hedef alındı. Ülke genelinde Selefilere yönelik büyük çaplı operasyon başlatıldı. “Gerçek Din- Die Wahre Religion” isimli Selefi derneğini hedef alan operasyon 10 eyalette birden eş zamanlı olarak başlatıldı. Operasyonlar bu sabahın ilk ışıkları ile başladı. Arama yapılan yerler arasında terör örgütü IŞİD’e destek verdiği düşünülen Selefi derneğinin yöneticileri de vardı. Bunun yanı sıra çok sayıda cami, iş yeri ve evlerde de aramalar yapıldı.

Almanya’da radikal İslamcılara operasyon

almanya-da-operasyonYapılan operasyonlar kapsamında ‘Oku-Lies’ kampanyasını başlatan derneğin yaklaşık 3 milyon adet Kur’an-ı Kerim’i ücret almadan dağıttığı ortaya çıktı. Alman basınına yansıyan haberlere göre, ücretsiz Kur-an’ı Kerim’lerin finansmanını şüpheli olarak görüyor. Filistin kökenli vaiz İbrahim Ebu Nagie önderliğindeki “Gerçek Din- Die Wahre Religion” isimli derneğin IŞİD’e militan topladığı ve silahlı cihadı savunduğundan şüpheleniliyor.11 yıl önce kurulan Filistin kökenli vaiz İbrahim Ebu Nagie önderliğindeki “Gerçek Din- Die Wahre Religion” derneğinin 2005 yılından bu yana ‘Oku’ kampanyasına destek çıkan yaklaşık 140 civarındaki üye hakkında ciddi iddialar öne sürülüyor. Üyelerin Irak ve Suriye’ye gidip burada IŞİD’e katıldığı iddia ediliyor. Konu ile ilgili Spiegel Online’ın yer verdiği haberde Selefi derneğinin kapatılması kararı taa 25 Ekim tarihinde alındı. Sabahın ilk ışıkları ile başlatılan operasyonda İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile dernek kapatıldı. Derneğin kapatılmasının yanı sıra mal varlığına da el konulması bekleniyor.