DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da parasını TL’ye çeviren gurbetçilere skandal uygulama

Almanya’da parasını TL’ye çeviren gurbetçilere skandal uygulama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Avrupa’da milyonlarca gurbetçi hesaplarındaki parayı TL’ye çevirdi. Almanya’da parasını TL’ye çeviren gurbetçi skandal bir uygulamayla karşı karşıya kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla elinde dolar ve euro olan vatandaşlar paralarını Türk Lirası ve Altın’a çevirmişti. Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçilerde Erdoğan’ın çağrısı üzerine ellerindeki Euro ve Dolar birikimlerini Türk Lirasına çevirdi. Alman emniyeti parasını Türk Lirası’na çeviren gurbetçiler hakkında skandal bir uygulama gerçekleştirdi.

‘PARANIZI TL’YE ÇEVİRİN’

Geçtiğimiz günlerde Türk Lirasının Dolar ve Euro karşısında değer ciddi değer kaydetmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca vatandaşa ‘dolar ve euroları bozdurup, TL’ye çevirin’ çağrısında bulunmuştu. Milyonlarca vatandaş Erdoğan’ın çağrısıyla parasını TL’ye çevirmişti.

AVRUPA’DA YAŞAYAN GURBETÇİLERE SKANDAL UYGULAMA

Yenişafak’ta yer alan habere göre, Erdoğan’a destek vermek isteyen bir çok gurbetçi Türkiye’ye geldi. 300 kişide Belçika’dan Türkiye’ye gelmek için uçak kaldırdı. Feridun Ulusoy bu kişilerden sadece biri. 19 Aralık’ta Türkiye’de olacağını dile getiren Ulusoy, ilk etapta 15 bin euro bozduracağını belirtti.Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçilere de ‘Türkiye’ye gelin’ çağrısı yapan Ulusoy’un açıklamaları şöyle:”Vatan bizim, sahipsiz olmasın Türkiye. Bir durum olsa halimiz ne olacak nereye gideceğiz? 15 Temmuz’u unutmamak lazım, şehitlerimiz var. Öte yandan ‘Recep Tayyip Erdoğan’ yalnız değil. Bunu da belirtmek isterim.” dedi.Fransa’da yaşayan ve tüm döviz birikimini TL’ye çeviren Veli Doğansoy, “Bizler vatan için bırak parayı, can veririz bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.Avrupa’nın farklı ülkelerinden milyonlarca gurbetçi TL’ye destek verirken skandal bir uygulama Almanya’dan geldi.

HESABI BLOKE EDİLDİ

Almanya’daki doviz birikimlerini Türkiye’ye getiren gurbetçiler Alman bürokrasisinin ciddi baskısı altında. Erdoğan’ın çağrısından sonra hesaplarından yüklü miktarda para çekimi yapan Türk vatandaşlarının hesaplarının bloke edildiği öğrenildi.

İBRAHİM KILIÇASLAN’IN HESABINA MÜDAHALE

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nden (UETD) İbrahim Kılıçaslan, Almanya’da yaşanan skandalı yenisafak’a anlattı. Türkiye’ye geçtiğimiz haftalarda iki kez 10 bin’er euro getirerek TL’ye destek veren sonrasında 20 bin euroyu banka aracılığıyla göndermek isteyen Kılıçaslan, bu hamleler sonrasında baskıyla karşılaştığını ifade etti.

GÜNDE SADECE 400 EURO’YA İZİN VAR

Frankfurt emniyeti tarafından hesabına müdahale edilen Kılıçaslan ‘Parayı nereden aldın?’, ‘Nasıl biriktirdin?’, ‘Neden Türkiye’ye yolluyorsun?’ gibi sorularla karşı karşıya kaldı.İbrahim Kılıçaslan’ın bloke edilen hesabından artık günde sadece 400 euro çekmesine izin veriliyor.