DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’daki Binali Yıldırım ve Mesut Barzani görüşmesi sona erdi

Almanya’daki Binali Yıldırım ve Mesut Barzani görüşmesi sona erdi

Başbakan Binali Yıldırım ve Mesut Barzani bugün Almanya’da bir araya geldi. İşte o kritik görüşmenin sonucu..İkili arasındaki görüşmede terör ile mücadele konularının ele aldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra bir de terör gruplarının bölgede yol açtığı tahribat ve rahatsızlık konuları üzerinde duruldu. Görüşmenin detayları Başbakanlık Basın Merkezinden paylaşıldı. Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Binali

Başbakan Binali Yıldırım ve Mesut Barzani bugün Almanya’da bir araya geldi. İşte o kritik görüşmenin sonucu..İkili arasındaki görüşmede terör ile mücadele konularının ele aldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra bir de terör gruplarının bölgede yol açtığı tahribat ve rahatsızlık konuları üzerinde duruldu. Görüşmenin detayları Başbakanlık Basın Merkezinden paylaşıldı. Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile Münih’te görüştüğü belirtildi.

Binali Yıldırım ve Mesut Barzani görüşmesinin sonucu

53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı kapsamında gerçekleşen görüşmede terör ile mücadele, bölgedeki gelişmeler ve konferans çerçevesinde yapılan bazı temaslar konu alındı. Toplantıda terörle mücadele konusundaki kararlık vurgulandı. Ve terörün bu bölgede yarattığı rahatsızlık ve tahribat konularının da altı çizildi. Başbakan Binali Yıldırım da koordinasyon önemini bir kez daha vurguladı. Mesut Barzani ise bu hususlara katıldığı ifade etti. Bölgede yaşanan son gelişmeler hakkında da önemli bilgiler verdi.Toplantının sonunda da ikili temasların sıkılaştırılması yönünde bir karar vardı.