DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’daki maçın sonunda taraftarlar birbirine girdi

Almanya’daki maçın sonunda taraftarlar birbirine girdi

Almanya’da oynanan maçın sonunda taraftarlar birbirine girdi. Holiganlar karşı tarafın taraftarlarına ve polis saldırdı.Dün Almanya Birinci Futbol Ligi’nde Borussia Dortmund-Leipzig takımları karşı karşıya geldi. Dortmundlu taraftarlar polis ve Leipzig taraftarlarına saldırdı. Dortmund polisinin ise olay ile ilgili yaptığı açıklamada, maç başlamadan önce Dortmundlu taraftarların 350 ile 400 kişilik bir grup halinde Leipzig takımının bulunduğu otobüse saldırmak için stada yakın bölgede toplandıklarını ifade etti.

Almanya’da oynanan maçın sonunda taraftarlar birbirine girdi. Holiganlar karşı tarafın taraftarlarına ve polis saldırdı.Dün Almanya Birinci Futbol Ligi’nde Borussia Dortmund-Leipzig takımları karşı karşıya geldi. Dortmundlu taraftarlar polis ve Leipzig taraftarlarına saldırdı. Dortmund polisinin ise olay ile ilgili yaptığı açıklamada, maç başlamadan önce Dortmundlu taraftarların 350 ile 400 kişilik bir grup halinde Leipzig takımının bulunduğu otobüse saldırmak için stada yakın bölgede toplandıklarını ifade etti. Bu hain plan ise otobüs güzergahının değişmesi ve sarı-siyahlı kulüple polisin iş birliği sayesinde engellendi.

Taraftarlar birbirine girdi : 12 GÖZALTI

Şiddet eğimli bu grubun maç sonrasında arasında kadın, çocuk ve ailelerinin de bulunduğu karşı takımın taraftarlarına saldırdıkları belirtildi. Bunun yanı sıra stad çevresine taş, şişe, kutuların fırlatıldığı ve maytap yaktıkları ifade edildi. Maç esnasında da Dortmundlu taraftarlar hakaret içeren afişler ve dövizler açtı. Olayın hemen ardından ise 11 Dortmundlu holiganı ve 1 de Leipzigli taraftar gözaltına alındı. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı. Saldırı esnasında 4 polis ve 6 Leipzigli taraftar yaralandı.

“Şiddeti en ağır bir şekilde kınıyoruz

Borussia Dortmund Kulübü ise olayın ardından  “Borussia Dortmund bu şiddeti en ağır bir şekilde kınıyor.” notunu paylaştı. Leipzig Kulübü de bu saldırının kabul edilemez olduğunu “Rakip takımının seyircilerine ve polise yapılan saldırılar ile çocuklara ve kadınlara yönelik işlenen suçlar, hakaretler kabul edilemez ve bunlar Alman futbolu için utanç vericidir.” şeklindeki sözleri ile değerlendirdi.