DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’daki töre cinayetinde son durum

Almanya’daki töre cinayetinde son durum

Almanya’nın başkenti Berlin’de 2005 yılında yaşanan töre cinayetinde son durum nedir? Hatun Sürücü’nün ölümü ile ilgili 2 kardeş tam 20 yıl…Almanya’nın başkenti Berlin’de bundan 12 yıl önce öldürülen Hatun Sürücü cinayeti ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Töre cinayetine kurban giden Hatun Sürücü davasında 2 kardeşin “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım” suçundan 20 yıla kadar uzanan hapis cezası

Almanya’nın başkenti Berlin’de 2005 yılında yaşanan töre cinayetinde son durum nedir? Hatun Sürücü’nün ölümü ile ilgili 2 kardeş tam 20 yıl…Almanya’nın başkenti Berlin’de bundan 12 yıl önce öldürülen Hatun Sürücü cinayeti ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Töre cinayetine kurban giden Hatun Sürücü davasında 2 kardeşin “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım” suçundan 20 yıla kadar uzanan hapis cezası verildi. Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya,  Alparslan ve Mutlu Sürücü sanık olarak avukatları ile birlikte katıldı.

Almanya’daki töre cinayetinde son durum

Duruşmanın önemli noktalarından biri de Mahkeme Heyeti Başkanı Mahir Merdun, bundan bir önceki celsede Almanya’da ikamet eden bir takım tanıklarla ilgili istinabe evrakının hazırlamasını istemişti. Fakat yapılan müzakereye cevap verilmedi. Mahir Merdun da bu durumu tutanağa birebir geçirdi. Alparslan ve Mutlu Sürücü’nün avukatı Eylem Kayabalı ise dinlenilmesi istedikleri tanıkların isimlerin duruşmaya bildiklerini ifade etti. Ve “Ancak adı geçen tanıklar Almanya’da mahkeme tarafından hem hazırlık aşamasında hem de son soruşturma aşamasında ayrıntılı olarak dinlenmişlerdir. Bu nedenle bizce bu ifadeler yeterlidir. Dosyadaki delillerle karar verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Olay nasıl yaşanmıştı?

Berlin’de hayatını sürdüren Hatun Sürücü, bir töre cinayetine kurban gitmişti. 7 Şubat 2005 yılında kardeşi tarafından öldürülmüştü. Olayın ardından ise Alman Federal Mahkemesi ablasını öldüren Ayhan Sürücü ve ona yardım eden kardeşi Alparslan Sürücü’ye dava açmıştı.