DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’dan DHKP-C yöneticisine 3 yıl, 3 ay hapis cezası

Almanya’dan DHKP-C yöneticisine 3 yıl, 3 ay hapis cezası

Almanya’nın Wuppertal şehrinde yaşayan 50 yaşındaki bir Türk kadını terör örgütü DHKP-C yöneticisi olduğu gerekçesiyle 3 yıl, 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Düsseldord Eyalet Yüksek Mahkemesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Latife C.-A.’nın yabancı bir terör örgütüne üye olduğunu kanıtlanmış bir durum olarak kabul etti.Mahkemenin basın dairesi müdürü Andreas Vittek konuyla ilgili açıklamasında bundan iki ay önce

Almanya’nın Wuppertal şehrinde yaşayan 50 yaşındaki bir Türk kadını terör örgütü DHKP-C yöneticisi olduğu gerekçesiyle 3 yıl, 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Düsseldord Eyalet Yüksek Mahkemesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Latife C.-A.’nın yabancı bir terör örgütüne üye olduğunu kanıtlanmış bir durum olarak kabul etti.Mahkemenin basın dairesi müdürü Andreas Vittek konuyla ilgili açıklamasında bundan iki ay önce başlayan dava kapsamında 18 şahit ve bir bilirkişinin dinlendiğini ve bu duruşmalarda elde edilen bilgiler ışığında Latife C.-A.’nın Eylül 2009’dan ila tutuklandığı tarih olan 26 Haziran 2013’e kadar DHKP-C’nin yöneticilerinden biri olarak görev yaptığının anlaşıldığını dile getirdi.

DHKP-C ANAOLU FEDERASYONU’NU PARAVAN ÖRGÜT OLARAK KURMUŞ

Latife Cenan Adıgüzel, 2009 yılında Anadolu Federasyonu’nun başlanlığına seçilmişti. Wuppertal’de bulunan bu kuruluş DHKP-C’nin bir paravan örgütüydü ve Cenan Adıgüzel bu süre zarfında DHKP-C için eylemler, programlar ve seminerler düzenledi.

SABIKASIZ OLMASI VE AİLESİNİN İŞKENCE GÖRMESİ CEZASINI HAFİFLETTİ

Cenan Adıgüzel’in daha fazla ceza almamasında daha önce sabıkasının olmaması ve Anadolu Federasyonu’nda aldığı görevleri itiraf etmesi önemli rol oynadı.      Bir diğer hafifletici etken de tutukluluk süresinin uzun olması oldu. Mahkeme, Türkiye’de insan hakları ihlalleri, kısmen aile fertlerinin de maruz kaldığı işkencelerden hareket ederek Cenan Adıgüzel’in siyasi hedeflerinde radikal bir yol seçmiş olduğu kanaatine vardı ve cezasının 3 yıl, 3 ayla sınırlı kalmasında bu da rol oynadı.

KARAR HENÜZ HUKUKEN GEÇERLİ DEĞİL, TEMYİZE GİDİLEBİLİR

Bununla birlikte mahkeme, davalının özellikle tehlikeli bir terör örgütünün geri cephesindeki bir alanda önemli ve uzun yıllar yönetici olarak görev almasını da hesaba kattı ve çok düşük bir cezadan yana tavır koymadı. Mahkeme kararı henüz hukuken geçerli değil. Davalının temyiz için Federal Adalet Divanı’na başvurmak hakkı var.