DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’dan vatandaşlarına Türkiye uyarısı

Almanya’dan vatandaşlarına Türkiye uyarısı

Dün akşam saatlerinde İstanbul’da gerçekleşen çifte terör saldırısının ardından Almanya, vatandaşlarına Türkiye’ye yönelik seyahat uyarılarını güncelledi.

Almanya, dün akşam İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınlarında gerçekleşen çifte terör saldırısı sonrası vatandaşlarına daha önce de yaptığı seyahat uyarılarını güncelledi.Dışişleri Bakanlığı’nın sayfasında yapılan uyarıda “10 Aralık 2016’da İstanbul şehir merkezinde iki ağır bombalı saldırı gerçekleştirildi. Kentte bulunanlara öncelikle otellerinde ve barındıkları yerlerde kalmaları, medyadan durumu takip etmeleri tavsiye edilir” denildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan taziye mesajı

Almanya Dışişleri Bakanlığı sayfasından yapılan İstanbul açıklamasında Frank Walter Steinmeier şu ifadelere yer verdi.”Türkiye’den aldığımız haberler bizi sarstı. İstanbul yeniden iki hain saldırının hedefi oldu. Onlarca kişi hayatını kaybetti, yüzden fazla kişi yaralandı. Saldırılar yine maç sonrasında güvenliği sağlamaya çalışan güvenlik güçlerini hedef aldı.Bizler bu terör saldırısını en ağır şekilde kınıyor ve Türk dostlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor ve aileleri ile yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.Saldırının arkasında kimlerin olduğunu henüz bilmiyoruz. Ancak hiçbir şey bu saldırıyı haklı kılamaz.”

Almanya Büyükelçiliği hain saldırıyı kınadı

Almanya Büyükelçiliği, resmi twitter hesabından İstanbul’da gerçekleşen hain saldırıyı böyle kınadı;“İstanbul’daki korkakça terör saldırılarını en şiddetli şekilde kınıyoruz. Terör bir kez daha iğrenç yüzünü gösterdi. Almanya terörizmle mücadelede Türkiye’nin yanında durmaktadır. Hayatını kaybedenler için yastayız, düşüncelerimiz onların yakınlarında. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz.”

Daha öncede vatandaşlarına uyarı yapılmıştı

Almanya Dışişleri Bakanlığın’dan yapılan yazılı açıklamada, ”24 Kasım 2016’da Adana’da valilik binası yakınında patlama meydana geldi, ölüler var. 25 Ekim 2016 tarihinde Antalya’da meydana gelen patlamada yaralananlar oldu. Saldırının ayrıntıları bilinmiyor, ancak yabancılar ya da turistik yerlerin saldırı hedefi olduğuna yönelik bir kanıt yok. 14 Ekim 2016 tarihinde de Antalya Kemer arasında patlama meydana gelmiş, yaralanan olmamıştı” ifadeleri yer aldı.Türkiye’ye gidecek olan vatandaşlar için güncellenen uyarıda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’de Olağan Üstü Hal ilan edildiğini de hatırlattı. Ülkede yaşanan siyasi krizden çıkan gerilimin ve teröristlerin heran saldırı ihtimaline karşı da uyarı da bulunuldu.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’ndan yapılan açıklamada ise hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, acılarını paylaştıklarını belirtti.