DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanyalı Türkler yarım yüzyıldır böyle hakaret duymadı

Almanyalı Türkler yarım yüzyıldır böyle hakaret duymadı

Almanya’nın ünlü kabarecilerinden Serdar Somuncu, Almanyalı Türkleri çok sert bir dille eleştirdi. Somuncu, hiçbir ayrıma gitmeden Almanyalı Türklerin tamamını potansiyel ayrılıkçılar olarak değerlendirdi. Somuncu’ya göre Almanyalı Türkler işine gelince Türk, işine gelince Alman gibi davranıyor.Sert, dik ve hesap edilemeyen çıkışları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran kabarecinin hedefinde bu kez Almanyalı Türkler var. Somuncu’yu Köln’de Erdoğan’ı

Almanya’nın ünlü kabarecilerinden Serdar Somuncu, Almanyalı Türkleri çok sert bir dille eleştirdi. Somuncu, hiçbir ayrıma gitmeden Almanyalı Türklerin tamamını potansiyel ayrılıkçılar olarak değerlendirdi. Somuncu’ya göre Almanyalı Türkler işine gelince Türk, işine gelince Alman gibi davranıyor.Sert, dik ve hesap edilemeyen çıkışları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran kabarecinin hedefinde bu kez Almanyalı Türkler var. Somuncu’yu Köln’de Erdoğan’ı desteklemek üzere toplanan Türkler büyük hayal kırıklığına uğratmış. Bu insanların hepsinin Almanya vatandaşı olduğunu iddia eden Somuncu, “Almanyalı Türklerin kararsızlıkları ve Alman kimliğinde karar kılma konusunda gösterdikleri eksik irade sandığımdan da büyüktü. Bu acıtıyor” dedi.

ALMANYALI TÜRKLER İŞİNE GELİNCE TÜRK, İŞİNE GELİNCE ALMAN İMASI

Köln mitingine katılanların canı istediğinde Türk, canı istediğinde de Alman olmakla suçlayan Somuncu, bunun adil olmadığını ve ev sahibine hakaret anlamını taşıdğını söyledi. Somuncu’ya göre Almanya’da 3,5 milyon potansiyel ayrılıkçı yaşadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ahtopot kolunu bu ülkeye uzatabiliyor.Ünlü kabareci Türkiye ile bir alakasının kalmadığını da şu sözlerle dile getirdi: “Türk pasaportumu geri iade ettim. Almanya son on yıl içinde bu ülkeye ait olduğunu kabul eden herkesin inşa edebileceği bir ülke haline geldi ve öyle kalacak. 20-30 sene içinde bu ülke daha da karma bir ülke olacak. Ve bu böyle iyi. Ne var ki bu, burada yaşayan birçok Türkün uzun süre dışlanmışlığın eseri olarak anlamadığı bir durum.”AB KENDİNİ ERDOĞAN’IN ŞANTAJLARINA AÇIK HALE GETİRDİSomuncu, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye politikasını da eleştirdi. Erdoğan’ın idam cezasını geri getireceğini ve kendi ajandasını uygulayacağını anlatan Somuncu, AB’nin de şantaja açık hale geldiği için buna izin vermekten başka çaresinin kalmayacağını dile getirdi. Erdoğan’ın mülteci anlaşmasını bozabileceğine de değinen kabareci, bir milyon mülteciden dolayı zorluk yaşayan Almanya’nın böyle bir durumda daha da zorlanacağını ifade etti.MÜLTECİ AKINININ TEK SEBEBİ SAVAŞLAR DEĞİL DÜNYA GENELİNDEKİ ADALETSİZLİKAlmanların mülteci sorunu ile birlikte dünyadaki çatışmaların kapının önüne kadar geldiğini anladığını söyleyen Somuncu şöyle dedi: “İltica sebeplerinin üzerinde durmuyoruz. Bunda sadece savaşların değil, gelir dağılımındaki adaletsizliğin de rolü var. Silah ihraç ediyor, hangi ücretle üretildiğine bakmadan ucuz elbise satın alıyoruz. Bagladeş veya başka ülkelerdeki insanlar bizim bu durumumuzu görüyor. Bu yüzden bu kadar insan buraya gelmek için yola çıkıyor.”2017’DE AfD MECLİSE GİRECEK, MERKEL BAŞBAKANLIKTAN GİDECEKSomuncu, 2017 yılının daha kötü geçeceğine inandığını söyledi. Kabareciye göre Türkiye’deki durum da Putin ile birlikte bir eksen oluşturduğu için daha kötüye gidecek, terörizm gündelik hayatın bir parçası olacak. Almanya’da ise popülist parti AfD büyük bir oy oranı ile meclise girecek ve SPD, Yeşiller ve Sol Parti’nin kuracağı bir hükümetin ardından Merkel başbakanlığa veda edecek.Serdar Somuncu, bu çıkışından önceki çıkışından dolayı mahkemelik olmuştu. WDR televizyonunun bir redaktörü kendisini (…) ve ‘faşizmin üreme hücresi’ olarak adlandırdığı için Somuncu’ya hakaret davası açmıştı. Somuncu bundan önce de hiciv partisi Parti’den başbakan adayı olacağını duyurmuştu.