DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’nın herkesi ilgilendiren yeni pasaport uygulaması

Almanya’nın herkesi ilgilendiren yeni pasaport uygulaması

Almanya vatandaşlarına 1 Mart’tan itibaren çok daha güvenli pasaportlar düzenleyecek. Gözle görülmeyen çok sayıda güvenlik unsurları taşıyan bu pasaportlarla seyahat önceki pasaportlara nazaran daha kolay olacak. Bu pasaport ile dolaşanlar dünyanın neresinde kontrol edilirse edilsin, kimliklerinin belirlenmesi uzun sürmeyecek.Pasaportun en öneli özelliği ise sahtesinin basılmasının hemen hemen imkansız olması. Uzmanlar pasaportun yüzde 99,9 oranında güvenli

Almanya vatandaşlarına 1 Mart’tan itibaren çok daha güvenli pasaportlar düzenleyecek. Gözle görülmeyen çok sayıda güvenlik unsurları taşıyan bu pasaportlarla seyahat önceki pasaportlara nazaran daha kolay olacak. Bu pasaport ile dolaşanlar dünyanın neresinde kontrol edilirse edilsin, kimliklerinin belirlenmesi uzun sürmeyecek.Pasaportun en öneli özelliği ise sahtesinin basılmasının hemen hemen imkansız olması. Uzmanlar pasaportun yüzde 99,9 oranında güvenli olduğunu söylüyor. Yeni pasaportlar daha küçük ve eskileri gibi sert olmadığı için ele daha iyi geliyor. Değeri yüksek bir sentetik maddeden üretilen pasaportlarda en modern güvenlik unsurları kullanılmış. Bu unsurların çoğunu ancak kızılötesi ışınlarla fark etmek mümkün.

EN MODERN MALZEMELER VE ÇAĞA EN UYGUN GÜVENLİK UNSURLARI KULLANILDI

Yeni pasaportlarla ilgili açıklamada bulunan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU), “Dünya çapında seyahatlerde yüksek oranda güvenlik kaçınılmaz. Bu yüzden yeni Alman pasaportlarında en modern malzemelerin ve çağa en uygun güvenlik unsurlarının kullanılmasına büyük değer veriyorum” şeklinde konuştu. De Maiziere’e göre bu malzeme ve unsurlar Alman pasaportlarına sahtecilik ve suiistimal karşısında güvenilir bir koruma sağlıyor.

ESKİ PASAPORT İLE DOLAŞANLARIN HEMEN DEĞİŞTİRMESİ GEREKMİYOR

Elinde eski pasaport olanların derhal yeni pasaportu edinmesi gerekmiyor. Bu kişiler eski pasaportun bitiş tarihini bekleyebildikleri gibi yeni pasaport için başvuruda da bulunabiliyorlar. Ancak eski pasaportun zamanı bitmeden yenisini almak bir ücret karşılığında mümkün. Yeni pasaportların fiyatı 60 Euro olarak belirlenmiş. Eski pasaportlar için 59 Euro alınıyordu. 24 yaşına kadar olan çocuk ve gençlerde ise fiyat 37,50 Euro’da kalmış. Eski pasaportlarda da aynı fiyat söz konusuydu.

EN SON DEĞİŞİKLİK 2007 YILINDA OLMUŞTU

Pasaportların ebat, dizayn ve güvenlik unsurları en son 2007 yılında değiştirilmişti. Alman pasaportlarında 2005 yılından bu yana çip bulunuyor.