DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’ya sığınma başvurusunda büyük artış

Almanya’ya sığınma başvurusunda büyük artış

Türkiye’den Almanya’ya sığınma başvurusunda bulunan vatandaşların sayısında büyük bir artış görüldü. Özellikle 15 Temmuz’un ardından bu artış görüldü.Sığınma başvurusunda bulunan vatandaşlar 15 Temmuz’un ardından yüzde 60’lık bir artış sağladı. Alman Sol Parti’nin verdiği soru önergesine hükümetten yanıt geldi. Hükümetten gelen yanıta göre, 2016 yılının Ağustos ayı ile 2017 yılının Ocak ayında Almanya’ya 3 bin 100

Türkiye’den Almanya’ya sığınma başvurusunda bulunan vatandaşların sayısında büyük bir artış görüldü. Özellikle 15 Temmuz’un ardından bu artış görüldü.Sığınma başvurusunda bulunan vatandaşlar 15 Temmuz’un ardından yüzde 60’lık bir artış sağladı. Alman Sol Parti’nin verdiği soru önergesine hükümetten yanıt geldi. Hükümetten gelen yanıta göre, 2016 yılının Ağustos ayı ile 2017 yılının Ocak ayında Almanya’ya 3 bin 100 Türk vatandaşı sığınma talebinde bulundu. 2016 yılındaki yapılan başvuruların ise 1900 olduğu açıklandı.

Almanya’ya sığınma başvurusunda büyük artış

Rheinische Post gazetesi ise konuyla ilgili yayınlandığı haberde, Almanya’ya sığınma talebinde bulunanların ilk kayıtlarının tutulduğunu aktardı. Ve “Easy-System’e aralık ayı içerisinde 589, ocak ayında ise 573 kişinin kayıt yaptırdığını yazdı. Sığınma başvurularının kabul edilme oranının da arttığı belirtiliyor. Sol Parti tarafından yapılan hesaplamalara göre, darbe girişiminden önce yapılan başvuruların kabul edilme oranı yüzde 13,7 düzeyindeyken, 15 Temmuz sonrasında Türk vatandaşlarının sığınma başvurularının kabul edilme oranı yüzde 17,3’e çıktı.” dedi.