DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’in mülteci kararı değişti!

Angela Merkel’in mülteci kararı değişti!

Almanya’dak seçimlerin yaklaşmasıyla Başbakan Angela Merkel’in mülteci kararı değişti. Merkel, göçmenlerin daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesi için harekete geçti.Almanya genelinde yapılacak olan seçimlerin yaklaşması mültecileri olumsuz etkiledi. Bunun yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel’in mülteciler hakkındaki kararı da değişti. Angela Merkel ve eyalet başbakanları düzenlenen toplantıda biraraya geldi. Toplantıda alınan en önemli kararlardan

Almanya’dak seçimlerin yaklaşmasıyla Başbakan Angela Merkel’in mülteci kararı değişti. Merkel, göçmenlerin daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesi için harekete geçti.Almanya genelinde yapılacak olan seçimlerin yaklaşması mültecileri olumsuz etkiledi. Bunun yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel’in mülteciler hakkındaki kararı da değişti. Angela Merkel ve eyalet başbakanları düzenlenen toplantıda biraraya geldi. Toplantıda alınan en önemli kararlardan biri iltica başvuruları reddedilen göçmenlerin hızlı bir şekilde sınırdışı edilmesi oldu. Angela Merkel de bu onuda eyalet başbakanları ile bir uzlaşma sağlandığını açıkladı.

Angela Merkel’in mülteci kararı değişti!

Angela Merkel'in mülteci kararı değiştiAlmanya Başbakanı Angela Merkel ve eyalet başbakanlarının vardığı bu anlaşma, Merkel’in sert bir şekilde U dönüşü yaptığı eleştirilerine neden oldu. Alınan karar 2017 yılının sonuna kadar başvuru yapması beklenen 450 bin mülteciyi etkileyecek. Geçen yılda da 55 bin kişi para alarak Almanya’yı terk ederken 26 bin mülteci de sınır dışı edilmişti.Angela Merkel ise Avrupa Birliği’ne üyeliği olan ülkelere sınırlarını kapatmamıştı. Bu kararı ise “Bunun gerekli olduğuna ve yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Çünkü yasal olarak tanınan ve insani olarak korunma hakkına sahip olanlara yardım edebilme ve yeteneklerini destekleme olanağına sahip olmak istiyoruz” sözleriyle açıklamıştı.