DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den bomba açıklama! ‘Durum alarm verici!’

Angela Merkel’den bomba açıklama! ‘Durum alarm verici!’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyon hakkında bomba açıklama yaptı. Almanya Başkanı Merkel operasyonu ‘Durum alarm verici’ sözleri ile eleştirdi.\r\n\r\n

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyon hakkında bomba açıklama yaptı. Almanya Başkanı Merkel operasyonu ‘Durum alarm verici’ sözleri ile eleştirdi.Türkiye’de yapılan bu tarz basın özgürlüğünü kısıtlayan operasyonlara karşı tepki gösteren Merkel, bu durumun hem kendi hemde Alman hükümeti için ciddi bir olay olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz gün yapılan operasyonda Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeninin gözaltına alınmasının gazetecilere yönelik yapılmış bir durum olduğunu belirtti.

Angela Merkel : ‘Büyük endişelerimiz var!’angela-merkel-kinama

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhuriyet Gazetesine karşı yapılan operasyon için  “hukukun üstünlüğü ile bağdaşması konusunda büyük endişelerimiz var” dedi. Ve “Sayın Dündar’da olduğu gibi, şimdi orada gözaltına alınan gazetecilere yönelik soruşturma ve duruşmaları takip edeceğiz. Gazeteciler ve aynı şekilde Türkiye’de zor şartlarda basın ve ifade özgürlüğü mücadelesi verenler, dayanışmamızdan emin olabilir” şeklindeki ifadeleri ile açıklama yaptı.

‘Durum alarm verici!’

Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonların basın ve ifade özgürlüğü açısından önemli olduğunu bunun içinde Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann’ın gazeteyi ziyaret ettiğini hatırlattı. Angela Merkel, “Tabi ki, böyle bir konu AB ile müzakerelerde merkezi bir rol oynuyor. Durum alarm verici” dedi.

ALMANYA’DAN AÇIKLAMA

almanya-buyukelcilikAlmanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert’in açıklaması “Fed.Hük.Sözcüsü #Seibert @cumhuriyetgzt’ne ilişkin: “Basın özgürlüğü her demokratik hukuk devletinin esasını oluşturmaktadır.ö #cumhuriyet” şeklinde oldu. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebil’in açıklaması ise “D.Bakanlığı Söz. Chebli:Basın özgürlüğü+hukuk devleti ilkelerine uyulması ile ilgili yaşanmakta olanlar bizleri endişelendiriyor.#cumhuriyet” şeklinde oldu.almanya-twitter