DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Araç kullananlara sıkı yönetim!

Araç kullananlara sıkı yönetim!

Direksiyon başındayken cep telefonu kullanmanın yasaklanmasının yanında diğer elektronik cihazların kullanmanı da yasaklandı.

Direksiyon başındayken cep telefonu kullanmanın yasaklanmasının yanında diğer elektronik cihazların kullanmanı da yasaklandı.Araç kullananlara daha sıkı yönetimler geliyor. Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın yasak ve tehlikeli olduğunu herkes biliyor. Almanya Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU), cep telefonu kullanımının yanı sıra tüm elektronik cihazların kullanımının da yasaklanması gerektiğini ifade ediyor. Ulaştırma Bakanlığı’ndan bu konu ile ilgili yapılan açıklamada “Bakanın bu konuda tavrı çok net. iPad gibi tablet, bilgisayar modelleri de cep telefonu yasağına dahil” gibi sert ifadeler yer aldı.Ulaştırma Bakanlığı önerilen bu talep üzerine eyaletler ile görüşüp yeni bir düzenleme hazırlayacak.

Tüm elektronik cihazlara yasak!

cep-telefonuEyalet ulaştırma bakanları araç kullanırken cep telefonu kullanımı yasaklarının bütün elektronik eşyalar olarak ifade edilmesi gerektiğini belirtmişti. Hazırlanan ve yürürlüğe girecek olan yasak da iletişim tekniği ve ağında her türlü gelişmenin de dahil edilmesi isteniyor. Direksiyon başında cep telefonu kullanımının yasak olması Alman trafik yasasının 23. maddesinde kesin ve net olarak yer alıyordu.Almanya’da yapılan araştırmaya göre cep telefonu ile konuşurken araç kullanımından kaynaklanan tam 2,5 milyon trafik kazası meydana geldi. Meydana gelen 2,5 milyon trafik kazasında 3 bin 459 kişi yaşamını yitirdi. Daha önceki yıllara oranla trafik kazası oranının %2,4 arttığı belirtildi. Bu yasağa uymalar ise 60 Euro para cezası ile karşılaşıyor.