DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Arsenal gözünü Borussia Dortmund’a dikti

Arsenal gözünü Borussia Dortmund’a dikti

Arsenal’i çalıştıran Wenger, Alexis’in takımdan ayrılmasıyla oluşacak boşluğu Borussia Dortmund’dan bir isimle doldurmayı planlıyor.Önemli bir yıldızı olan Alexis Sanchez’i kaybetmek üzere olan Arsenal en az Şilili futbolcu kadar yıldız bir ismi transfer etmek istiyor. Bu doğrultuda Borussia Dortmund forması giyen Marco Reus akla gelen ilk isim olarak görünüyor.Arsenal taraftarı tarafından transfere oldukça az bir bütçe

Arsenal’i çalıştıran Wenger, Alexis’in takımdan ayrılmasıyla oluşacak boşluğu Borussia Dortmund’dan bir isimle doldurmayı planlıyor.Önemli bir yıldızı olan Alexis Sanchez’i kaybetmek üzere olan Arsenal en az Şilili futbolcu kadar yıldız bir ismi transfer etmek istiyor. Bu doğrultuda Borussia Dortmund forması giyen Marco Reus akla gelen ilk isim olarak görünüyor.Arsenal taraftarı tarafından transfere oldukça az bir bütçe ayırması nedeniyle eleştrilere maruz kalan Wenger bu kez gözünü kararttı. Arsenal kulübü Marco Reus için Dortmund’a 55 milyon Euro’yu bulan bir transfer teklifi yapmaya hazırlanıyor.Bu sezon başında sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Reus ilk yarının ortalarında formasına kavuştu. 17 maçın 12’sinde kart cezası ve sakatlıklar nedeniyle forma giyemeyen futbolcu bunun dışındaki tüm maçlarda sahada kaldı. 2’si 90 dakika olmak üzere 7 maçta forma giyen Reus, 4 gol ve 6 asistle oynadı.

Reus’un Dortmund kariyeri

Profesyonel futbol yaşantısına 2009 yılında Rott Weis Ahlen takımında başlayan Marco Reus, sonrasında Bundesliga ekibi Borussia M’gladbach’a transfer olurken 2012 yılında Borussia Dortmund’un yolunu tuttu.Borussia Dortmund’da 5. sezonunu geçiren yıldız isim takımıyla Almanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşarken bir kez de Şampiyonlar Ligi’nde final oynama şansı yakaladı. Ancak Bayern Münih, Borussia Dortmund’u 2-1 mağlup edince kupayı kazanan diğer Alman ekibi oldu.Alman futbolcu bunun dışında birçok bireysel ödüle de layık görüldü. 2011-12 ve 2013-14 sezonunun Bundesliga’da yılın futbolcusu ve 2012 yılının en iyi Alman futbolcusu seçildi.