DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
O soru Atalay Filiz’i çok zorladı!

O soru Atalay Filiz’i çok zorladı!

3 kişinin katil zanlısı olan seri katil Atalay Filiz’in sorgusunda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Sorgusu sırasında Olga Seregina hakkındaki sorulan sorulara cevağ vermekte çok zorlandığı ve tiklerinin belirgin olarak ortaya çıktığı gözlendi.

Hürriyet’te yer alan habare göre, 3 kişinin katili olan ve İzmir’de yakalanıp tutuklanan Atalay Filiz sorgusunda Olga Seregina’yı kendisinin öldürmediğini, akıbetinin ne olduğunu bilmediğini söyledi.

Dedektifler, Atalay Filiz’in bu konuda yalan söylediğinde hemfikir.Filiz’in sorgu sırasında anlatmakta en fazla zorlandığı ve tiklerinin belirgin olarak ortaya çıktığı konulardan biri Olga Seregina hakkında kendisine sorulan sorular oldu.Atalay Filiz, ısrarla Olga Seregina’yı öldürmediğini söyledi. Tecrübeli dedektiflerin ellerinde delil yoktu ancak deneyimlerine göre Atalay Filiz’in, Olga Seregina’yı Fransa’da öldürmüş olma ihtimali çok yüksekti.Bu soruları cevaplarken kimi zaman gözlerini kırpıştıran Atalay Filiz’in kimi zaman ise gözleri seyirdi, kafası titredi.Normal değilİstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sabah saatlerine kadar sorgulanan Atalay Filiz’in profili tecrübeli dedektiflere göre şöyle:“Kendini maceraperest olarak tanımlıyor. Doğal hayat koşullarında uzun süre fiziksel ihtiyaçlarını karşılayacağını düşünüyor. Karşısındaki kişide sempatik ve efendi bir izlenim bırakıyor. Karşısındaki ile çoğu zaman tebessüm ederek konuşuyor. Sorgu sırasında dedektiflerin soruları karşısında asla agresif bir tutum sergilemedi. Dedektiflere göre ilk intibada efendi ve saygılı bir kişilikle tanımlanabilecek Atalay Filiz’in ilerleyen saatlerde davranışlarında bir anormallik olduğu ortaya çıkıyor.Hiç yıkanamadımFiliz, İzmir’deki günleri ile ilgili de şöyle konuştu: “Buca’dan sonra Gümüldür’e gittim. Bölgeyi babamın görevi nedeniyle iyi tanıyordum. Gümüldür, Özdere’de içinde gölet olan park vardı. Gölet civarı ve sahilde kaldım. Sinek ve böceklerden bıkmıştım. Hiç yıkanamamıştım. Doğru dürüst bir şey yememiştim. Menderes’e giderek günlük bir odada kalıp yıkanıp tekrar kaçmaya devam edecektim. Yunan adalarına geçme niyetim yoktu.”Hırsız olduğumu kabul etmiyorumDün adliyeye getirilen Filiz, 5 saat süren ifadenin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemede ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Öldürdüğü Fatma Kayıkçı’nın parasını çaldığı gerekçesiyle yağma suçundan da hakim karşısına çıkarılan Filiz şöyle dedi:”Kimliğimi ortaya çıkaracak diye öldürdüm. Parasını almadım. Öldürme eylemini kabul ediyorum. Yağma eylemini kabul etmiyorum. Çantasında para yoktu. Olsaydı da almazdım. İhtiyacım yoktu. Garsonluk yaptım. Ayda 1800 liralık gelirim vardı.” Mahkeme de yeterli delil olmadığı gerekçesiyle ‘Nitelikli yağma’ suçundan Filiz’in tutuklanmasına yer olmadığına karar verildi.Bu arada sanığın avukatı müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadığını belirtip muayene edilmesi talep etti. Hakim talebin soruşturmayı yürüten savcılık tarafından değerlendirilebileceğini ifade etti.