DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avrupa’da yaşayanlar dikkat! Son 4 gün…

Avrupa’da yaşayanlar dikkat! Son 4 gün…

Avrupa’da yaşayanlar dikkat edin. Yurt dışı seçmen kütüğündeki hatalara itiraz için son başvuru tarihinin 26 Şubat olduğu açıklandı.Avrupa’daki seçmenlerin kütüğündeki hatalara itiraz edilmesi için son başvuru tarihi 26 Şubat 2017 saat 15.00 olduğu açıklandı. Bir çok Avrupa ülkesinde yaşayan seçmenler kütüğündeki adres beyanı hatası bulunanlara son uyarı yapıldı. Hata olan 25 Şubat cumartesi günü saat

Avrupa’da yaşayanlar dikkat edin. Yurt dışı seçmen kütüğündeki hatalara itiraz için son başvuru tarihinin 26 Şubat olduğu açıklandı.Avrupa’daki seçmenlerin kütüğündeki hatalara itiraz edilmesi için son başvuru tarihi 26 Şubat 2017 saat 15.00 olduğu açıklandı. Bir çok Avrupa ülkesinde yaşayan seçmenler kütüğündeki adres beyanı hatası bulunanlara son uyarı yapıldı. Hata olan 25 Şubat cumartesi günü saat 8.30’dan başlayıp 16.30 saatlerine kadar sürecek. 26 Şubat Pazar günü ise 15.00 civarında son bulacak.

Avrupa’da yaşayanlar dikkat! Son 4 gün…

Bu kapsamdan da Konsolosluklar 25 Şubat ve 26 Şubat tarihleri arasında açık bulunacak. Ve Konsolosluklarda randevu şartı aranmayacak. Bu tarihler arasında sadece adres beyanında bulunacak olan vatandaşlara hizmet verilecek. Vatandaşların itiraz için Konsolosluklara gitmesi gerekecek. Aksi takdirde kayıtların düzeltilmesi için posta yöntemi ile itirazda bulunanların başvuruları dikkate alınmayacak.

Erdoğan, Almanların korktuğunu yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum kampanyası çalışmaları kapsamında Almanya’ya gelecek. Alman Bild gazetesinin haberine göre Erdoğan mart ayında Straßburg’a resmi bir ziyaret düzenleyecek ve ardından Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine geçecek. Eyalet yönetimi ise eyaletin neresinde olacağı belli olmayan bu ziyaretten hiç memnun değil.Bild gazetesi bu bilgiyi Ankara’daki üst düzey bir diplomattan öğrenmiş. Federal Hükümet’in sözcüsü kısa süre önce yaptığı bir açıklamada Erdoğan’ın ziyaret edip etmeyeceğine dair bir bilgilerinin olmadığını, ancak böyle bir ziyaret durumunda itiraz etmeyeceklerini, Almanya’nın düşünce, toplantı ve gösteri hürriyetinden yana olduğunu dile getirmişti. Seibert’in tek şartı Türkiye’deki şiddet yüklü çatışma ortamının Almanya’ya taşınmaması olmuştu.

KUZEY REN-VESTFALYA REFERANDUM KONUŞMASINA KARŞI

Bu açıklamanın hemen ardından Erdoğan’ın başkanlık sisteminin önünü açan referandum kampanyası için Almanya’ya geleceği haberi geldi. Ancak KRV yönetimi Erdoğan’ın ziyaretine Federal Hükümet gibi hoşgörüyle yaklaşmıyor. Eyaletin Entegrasyon Bakanı Rainer Schmeltzer (SPD), KRV’de toplumdaki yarılmayı daha da derinleştirecek bu gibi programları istemediklerini söyledi. Bu gelişmeyi kaygıyla izlediklerini anlatan bakan, “Hukuki sebeplerle elimiz kolumuz bağlı” dedi. Schmeltzer’e göre bu konudaki diplomatik girişimlerden Federal Hükümet sorumlu.