DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avrupa’da ki Türklere yönelik saldırılarda artış

Avrupa’da ki Türklere yönelik saldırılarda artış

Avrupa’da ki Türklere son zamanlarda uğradıkları saldırılarda artış yaşanırken 2011-2016 yılları arasında Türklerin, 755 saldırıya maruz kaldıkları öğrenildi.Avrupa’da DEAŞ, El Kaide gibi terör örgütlerinin yayılmasıyla son yıllarda İslami sembollerin ve Müslümanların çok fazla saldırıya uğradıkları görüldü. Bunun yanı sıra ırkçılık içerikli saldırılardan en çok Türkler etkilendi.AA muhabirinin Dışişleri Bakanlığından derlediği bilgilere göre, son 6 yıl içerisinde

Avrupa’da ki Türklere son zamanlarda uğradıkları saldırılarda artış yaşanırken 2011-2016 yılları arasında Türklerin, 755 saldırıya maruz kaldıkları öğrenildi.Avrupa’da DEAŞ, El Kaide gibi terör örgütlerinin yayılmasıyla son yıllarda İslami sembollerin ve Müslümanların çok fazla saldırıya uğradıkları görüldü. Bunun yanı sıra ırkçılık içerikli saldırılardan en çok Türkler etkilendi.AA muhabirinin Dışişleri Bakanlığından derlediği bilgilere göre, son 6 yıl içerisinde Avrupa’da yaşayan Türklerin 755 saldırıya uğradığı verilen bilgiler arasında.

Saldırıların hedefi dini dernekler ve enstitüler

Saldırıların en çok yaşandığı ülke Almanya olarak biliniyor. Yapılan bu saldırılar arasında iş yeri, camii, derneklere bırakılan domuz organları gibi eylemler oldukça sık sık yaşanmaya başladı.Yapılan bu saldırılar çoğu zaman camilere ve dini derneklere yapılıyor. Türklere yönelik düzenlenen saldırılarda 106’sının 53’ü sadece Almanya’da yaşandı.Gerçekleşen saldırılarda “Almanya’dan defolun”, “Müslüman yerine Nazi”, “Türkleri gazlayalım” gibi ırkçı sloganlar da kullanılmıştı.