DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avrupalı Türkler sokağa indi!

Avrupalı Türkler sokağa indi!

Tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran darbe girişimi dört bir yandan tepkiyle karşılandı. Türkiye’nin tüm illeri ayaktayken, Avrupalı Türkler de sokağa indi.

Tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran darbe girişimi dört bir yandan tepkiyle karşılandı. Türkiye’nin tüm illeri ayaktayken, Avrupalı Türkler de sokağa indi.avrupali-turkler-ayaga-kalkti15 Temmuz gecesi Türkiye’nin iki önemli köprüsünün trafiğe kapatılmasıyla başlayan darbe girişimi halkın sokaklara dökülmesiyle ve alınan önemlerin ardından püskürtüldü. Yaşanan bu olaya hiç kimse sessiz kalmadı. ‘Darbeye Hayır’ diyen on binlerce vatandaş meydanlara indi. Tüm Türkiye ayaktaydı. Türkiye’de yaşanan bu darbe girişimine birçok yabancı ülkeden kınama mesajı geldi. Avrupa’da yaşayan Türkler de bu duruma tepki gösterip sokaklara indi.Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği önünde büyük bir kalabalık toplandı. Toplanan grup Ankara’da gerçekleşen darbe girişimini kınamak için gösteri düzenledi. Toplanan kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla ‘darbeye hayır’ sloganlarıyla sokakları inlettiler.

Türk hükümetine destek!

Brüksel Büyükelçiliği önünde toplanan grup “Dik dur eğilme, bu millet seninle” ve “Türkiye burada, hain nerede”  sloganlarıyla hükümete destek verdiler. Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Avrupalı Türkler de bu girişime tepki için sokaklarda yerini aldı.Toplanan grup  İstiklal Marşı’nı okuyarak, “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Ya Allah Bismillah Allahuekber”, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Her şey vatan için” sloganlarıyla girişimi kınadı. Alman polisinin güvenlik önlemleri alıp cadde ve sokakları kapatmasına rağmen yürüyüşe binlerce kişi daha katıldı. Binlerce insan yürüyerek konsolosluk önüne geldiler. Almanya’nın yanı sıra bir çok ülkeden destek sloganları yükseldi. İşte o ülkeler;

Gazze

Gazze’de yaşayan yüzlerce Filistinli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümetine destek sloganları attı. Sosyal paylaşım sitelerinden de bir çok destek mesajı yayınladılar.

İsviçre

Zürih’teki Helvetiaplatz Meydanında darbe girişimini protesto etmek için 500’e yakın insan toplandı. Bunların arasında ise Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ve büyükelçilik yetkilileri ile sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve Türk kökenli vatandaşlar vardı.

Bosna Hersek

Saraybosna’da yaşayan birçok Boşnak ve Türk, gerçekleşen darbe girişimine Türkiye ve Bosna Hersek bayrakları açarak tepki gösterdi. Toplanan grup, tekbir getirerek ezan okudu.

Fransa

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliğinin önünde toplanan Türk, Tunus ve Mısır kökenli vatandaşlar “Türkiye’de darbeye hayır”, “Ben Türkiye’yim” ve “Türkiye’ye özgürlük” pankartlarıyla sokaklara döküldü.Türkiye’nin Strazburg Başkonsolosluğu önünde toplanan Türk vatandaşları, “Darbeye hayır”, “Erdoğan yanındayız”, “Büyük Türkiye”, “Türkiye sana canım feda” sloganlarıyla protesto etti.

Avusturya

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği önünde toplanan 5 bine yakın vatandaş Recep Tayyip Erdoğan”, “Dik dur eğilme, Viyana seninle”, “Bu vatan bizimdir, bizim kalacak” sloganları attı.