DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Badem yemek için birkaç neden daha…

Badem yemek için birkaç neden daha…

Badem kuruyemişler arasından en çok sevilenlerdendir. Lezzetli mi lezzetlidir de tabii. Aynı zamanda mucize kuruyemişlerden de biridir. Magnezyum, kalsiyum, fosfor ve potasyum deposudur. Bu yüzden tüketilmesi son derece faydalıdır. Diyabete, beyin sağlığına, kalp hastalıklarına, kemik erimesine karşı koruyucu özelliği bulunmasının yanında, badem kilo vermeye de yardımcıdır. Uzmanlara göre badem günde 10-15 tane tüketilmelidir. Bunlardan başka

Badem kuruyemişler arasından en çok sevilenlerdendir. Lezzetli mi lezzetlidir de tabii. Aynı zamanda mucize kuruyemişlerden de biridir. Magnezyum, kalsiyum, fosfor ve potasyum deposudur. Bu yüzden tüketilmesi son derece faydalıdır. Diyabete, beyin sağlığına, kalp hastalıklarına, kemik erimesine karşı koruyucu özelliği bulunmasının yanında, badem kilo vermeye de yardımcıdır. Uzmanlara göre badem günde 10-15 tane tüketilmelidir. Bunlardan başka sizlere badem yemek için birkaç neden daha araştırdık. İşte bu nedenler:

  1. Sağlıklı Bir Cilt ve Güçlü Saçlar İçin Badem Yemeliyiz

Badem E vitamini deposu olduğundan, yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olur ve cildin beslenmesini sağlar. İçeriğindeki yağlar sayesinde cildi nemlendirir ve yaraların iyileşmesini hızlandırır. Saçların da, daha hızlı ve sağlıklı uzamasında çok etkilidir.

  1. Mükemmel Ve lezzetli Atıştırmalık Badem

Badem, protein ve lif açısından oldukça zengin olduğundan ara öğünlerde badem tüketmek tokluk hissi oluşturur. Bu da özellikle diyet yapanlar için çok ideal bir besin olduğunu gösterir. Ve böylece daha az yemek yendiğinden kilo kontrolü sağlanmış olur. Bel ve karın bölgesindeki istenmeyen yağlardan kurtulmak için başvurulacak harika bir besindir.

  1. Beyin Sağlığını Koruyan Badem

Beyin sağlığının korunması için tavsiye edilen en iyi gıdalardan biri bademdir. Nörolojik aktiviteleri çok olumlu etkiler ve Demans ve Alzheimer gibi hastalıkların oluşma ihtimalini azaltır.

  1. Kalp Dostu Badem

Badem yemek için birkaç nedenden biride bademin, kalp sağlığına iyi gelmesidir. Kalbe faydalı temel besinleri içerdiğinden uzmanlar tarafından çok sık önerilir. Bilindiği gibi kötü kolesterol kalp rahatsızlıkların baş düşmanıdır. Badem de kötü kolesterolü düşürücü etkisinden dolayı kalp dostu olarak bilinir.

  1. Kemik ve Diş Gelişimi İçin Badem Yemeliyiz

Başta da söylediğimiz gibi bademin içinde bol miktarda fosfor ve magnezyum vardır. Bunlar da diş ve kemik gelişimi için çok önemlidir. Badem diş çürümelerini önler, kemiklerin kırılma riskini azaltır ve kemik erimesinin önlenmesinde de son derece etkilidir.

  1. Zengin İçerikli Antioksidan Olarak Badem

Badem antioksidan yönünden çok çok zengindir. Antioksidanlar vücudumuzu strese karşı korur ve strese bağlı ortaya çıkan kanser gibi hastalıkların oluşmasını engeller.

  1. Kan Şekerini Düzenleyen Badem

Badem yemek için birkaç nedenin sonuncusu da, bademin içerisinde bulunan magnezyum sayesinde kan şekerini düzenlemeye yardımcı olmasıdır. Böylece şeker hastalığına karşı çok etkilidir.