DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bahçeli: “Ülkemiz AB’ye mahkum oldu”

Bahçeli: “Ülkemiz AB’ye mahkum oldu”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hedefinde Avrupa Birliği (AB) vardı. Bahçeli, Türkiye ile AB’nin vize muafiyetine ilişkin görüşmelerine “Ülkemiz AB’ye mahkum oldu” dedi.

Devlet Bahçeli vize muafiyetine ilişkin “AB verdiği sözleri tutmadı. Türkiye, AB’ye mahkum olmuştur” diye konuştu. Bahçeli bu konuda, “Hiçbir namerde el açmaz, diz çökmeyiz. Biz Türk milletiyiz, hepimiz Türkiye’yiz” diye tepkisini gösterdi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin TBMM’de düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin gündeminde, AB ile olan ‘vize muafiyeti’, muhalifler ve Rusya vardı.Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e göndermiş olduğu mektubun Rusya ile Türkiye arasındaki ilişki için önemli ve iyimser bir adım olduğunu söyledi.Muhaliflerin tüzük değiştirerek kurultaya gitmelerine değinen Bahçeli, muhaliflere sert çıktı.Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

“BAŞARAMADILAR, GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER”

Devlet Bahçeli muhalifler için;”6. Olağanüstü Kurultay takvimimizi açıklamamıza rağmen otel salonlarına yığıldılar. Demokrasi hayatımızda bir ilki gerçekleştirdiler, kendileri çaldılar, kendileri oynadılar. Bu zamana kadar görülmemiş çirkeflikle sözüm ona parti tüzüğümüzde 13 maddelik değişiklik yaptılar. diye konuştu.Bahçeli, “MHP hiçbir tuzağa düşmez, hiçbir operasyona, habis senaryoya boyun eğmez. Legal görünümlü illegal örgütlerin karşı cephesindeyiz. MHP’ye yuvalanmış çürük yumurtaları gayet iyi biliriz.” dedi.

“TÜRK SİYASETİNDE BÖYLE BİR KEPAZELİK GÖRÜLMEDİ”

“Güya kurultay yapacaklardı, 15 Mayıs’ta MHP’yi denetim altına alacaklardı. MHP’yi küçük düşürürlerse efendilerinden ödül alacaklardı. Başaramadılar, geldikleri gibi gittiler. Bu sefer de 19 Haziran diye tutturdular. Pazar günü 70 yıllık çok partili siyasi hayatımızda bir ilki gerçekleştirdiler; kendileri çalıp kendileri oynadılar.”

“HABERSiZ 13 MADDEYi NASIL DEĞİŞTİRDİNİZ?”

Bahçeli, tek maddelik tüzük değişikliği gündemiyle toplanan kurultayda 13 maddeyi değiştiren muhaliflere tepki gösterdi: “MHP hiç bir tuzağa düşmez. Güya kurultay yapacaklardı.”

“VAY ZAVALLILAR VAY”

“Bir ilki gerçekleştirdiler. Sözüm ona parti tüzüğünde 13 madde değiştirdiler, vay zavallılar vay. Hafi diyelim bunu kabul ettik sayalım. Hiç kimsenin haberi olmadan 13 maddeyi nasıl değiştirdiniz? Bu ucube hakkı size hangi MHP düşmanı verdi”

“TURİST ÖMER OLSA HIZINIZA YETİŞEMEZ”

MHP lideri Bahçeli, muhaliflere ‘Turist Ömer’ ile gönderme yaptı. “Turist Ömer olsa hızına yetişemezdi. Korsan kurultaya kim katıldı neye onay verdi belli olmadan bir baktık ki olan olmuş tüzüğün 13 maddesi değişivermiş. Ankara 13. Noter 650 delegenin salonda hazır bulunduğunu açıklamıştır. Karar yeter sayısı ile toplantı yeter sayısını karıştıran bir kaç densize bu partiyi teslim edeceğimiz mi salınmaktadır?” diye konuştu.

“ERDOĞAN’IN PUTİN’E YAZDIĞI MEKTUP İYİMSERDİR”

“Rusya ile Türkiye arasındaki ilişki Rus uçağının sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülmesi sonucu gerilmiştir. Bu nedenle turizm sektörü vahim bir darbe almıştır. Çıkan fatura ülke ekonomisi ve girişimcilere zarar vermiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’e yazdığı mektup iyimserdir.”

“İÇİ BOŞ DİKLENMELERİN ZARARINI TÜRKİYE ÇEKİYOR”

“AKP hükümeti milli hak ve konulardan taviz vermeden, girdiği yanlış ve karanlık yoldan dönmelidir. İçi boş diklenmelerin zararını çeken Türkiye’dir. Turizm sektörüne destek verilmelidir. Lafla peynir gemisi yürütme dönemi geride kalmıştır.”

BAHÇELİ: “ÜLKEMİZ AB’YE MAHKUM OLDU”

“AB ile mülteci anlaşması milli onurumuzu ayaklar altına almıştır. AB verdiği sözleri tutmadı.AB istediğini aldı, verdiği sözleri çiğnedi. Terörle mücadeleyi engellemeye kalkmıştır.””Ülkemiz AB’nin keyfine mahkum olmuştur.Vize muafiyetiniz başınızda paralansın.Hiçbir namerde el açmaz, diz çökmeyiz. Biz Türk milletiyiz, hepimiz Türkiye’yiz.” diye konuştu.