DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bahçeli’den İlginç Cameron Yorumu

Bahçeli’den İlginç Cameron Yorumu

Devlet Bahçeli, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının ardından istifa edeceğini açıklayan Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron ile ilgili konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeminde, referandum kararı ile AB’den ayrılan İngiltere, istifa edeceğini açıklayan David Cameron ve İsrail mutabakatı vardı.Devlet Bahçeli, Birleşik Krallık Başbakaı David Cameron’a “Cameron layığını bulmuştur” dedi.Bahçeli’nin referandum ile ilgili açıklamaları:“İngiltere’nin referanduma gitmesi Avrupa siyasetinde büyük yankı uyandırmıştır. Brexit kararı, uluslararası dengeleri ciddi anlamda sarsmıştır.”

“TAŞLARI YERİNDEN OYNATTI”

Bahçeli, İngiliz vatandaşlarının kararlarına saygı duyduğunu dile getirerek, “Birleşik Krallık, AB ile ortak bir gelecek görmemiştir. Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron’un AB’den çıkıp çıkmama kararını referanduma sunup halkına sorması taşları yerinden oynatmıştır. İngiliz halkının %51,9’luk oyu Birleşik Krallık’ın AB macerasını bitirmiştir. İngiltere’de 50 yaş üstünün AB’ye olumsuz tavrı göz önündedir. Bu da kutuplaşmanın olduğuna işarettir” diye konuştu.”Birleşik Krallığın AB’ye hayır demesiyle Başbakan David Cameron istifa kararı almış ve bir çok ülke bu kararı sorgulamıştır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur”

“TÜRKLERİ ÖCÜ GİBİ GÖSTERMEK İSTEDİLER”

“23 Haziran öncesi sonrası arasında derin bir uçurum vardır. 23 Haziran öncesi Britanya vatandaşları Türkler gelecek diye korkutulmuştur. Bu bize ağır bir hakarettir. İngiliz kurnazlığı etkisini göstermiştir. Türkleri öcü gibi göstermek için ayıp bir handikaptır. Türk milleti gittiği her ülkeye şeref kazandırmıştır.”

CAMERON’UN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ

İngiltere’nin AB’den çıkıp çıkmama hususunda yürütülen referandum sürecinde Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron’un iyi bir sınav veremediğine değinen MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Cameron, layığını bularak sınıfta kalmıştır. Kısa sürede ağzının payını almıştır.Herkes mayasına ve mizacına uygun hareket edecektir. Türk milletini küçümsemek hiçbir emparyal devletin haddi olmayacaktır.” diye konuştu.

İSRAİL-TÜRKİYE MUTABAKATI

Mavi Marmara olayından sonra iki ülke arası ilişkilerin koptuğunu dile getiren Bahçeli, “Erdoğan, İsrail’i terör devleti olmakla suçlamıştı. Madem barışacaktık, bu kadar sözlere ne gerek vardı? Biz demiyoruz kavga edelim ama bu husumetin unutup üzerine sünger çekmek bu millete saygısızlık değil midir?” diye sert çıktı.

AB ÜYELİĞİ

AB ile yürütülen müzakereleri değerlendiren Bahçeli, “AB’nin Müslüman Türk milletini kabul etmesi mümkün değildir. Türkiye’nin AB’ye girmesi devenin iğne deliğinden geçmesi kadar imkansızdır. AB Türkiye’yi oyalıyor, Türkiye’nin haysiyeti ile oynuyor. Bunları çoğu kez haykırdık.” diye konuştu.