DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Barack Obama Orlando’ya gitti

Barack Obama Orlando’ya gitti

ABD’nin Orlando kentindeki eşcinsellerin bulunduğu gece kulübüne düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Kimberly Morris için cenazesi için Barack Obama Orlando’ya gitti.

Barack Obama Orlando’ya gittiFlorida eyaletine bağlı olan Orlando‘da genellikle eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi hayatını kaybederken, 53 kişininde yaralandığı bilgisine ulaşılmıştı.Pulse Club adlı gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırının zanlısı olaydan 3 saat sonra etkisiz hale getirildi. Zanlının Amerikan vatandaşı olup Afrika kökenli olduğu açıklandı.29 yaşındaki Omar Mateen isimli zanlının Pulse Club’e düzenlediği saldırının hemen ardından ABD’de olağanüstü hal ilan edildi. Üzerindeki silahların yanı sıra bedenine bağlı bir patlayıcı düzenek olduğu da belirtildi.ABD polisi bu saldırıyı tarihin en kanlı saldırısını ‘terör eylemi’ olarak nitelendirdi. Tüm ABD vatandaşları yakınlarından haber alabilmek için hastanelerin önünde toplandı. Olay sırasında gece kulübünde yaklaşık 100 kişinin olduğu söyleniyor.BBC’nin haberine göre Ricardo Negron Almodovar adlı bir görgü tanığı gece kulübü tam kapanacağı sırada içeri giren saldırganın içerideki insanlara ateş açtığını ve o sırada bir genç kızın annesini arayarak olayı haber verdiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’dan ilk açıklama

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, yaklaşık 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Barack Obama gerçekleşen bu saldırıyı ‘terör eylemi’ olarak nitelendirdi. ABD tarihinin en kanlı saldırısını düzenleyen zanlı Omar Mateen’in önceden IŞİD üyesi olduğuna ilişkin bilgiler yer alıyor ama bu bilgiyle ilgili hiçbir net delil yok.Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Orlando saldırısınında hayatını kaybedenler arasında yer alan Kimberly Morris isimli vatandaşın cenazesi için Orlando’ya gitti.Barack Obama orlando saldiriKimberly Morris, Orlando yakınlarında bulunan bir kentte düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Barack Obama, Orlando ziyaretinde diğer hayatını kaybedenleri de andı. Tören sonrasında kamera karşısına geçen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, bu gibi olaylar için alınması gereken tedbirler konusunda vatandaşları uyardı.İşte Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın konuşmasında dikkat çektiği o açıklama;“Katillerin işledikleri saldırılarda sebeplerinin farklı olabildiğini fakat hepsinin kullandığı cinayet aletinin benzerlik gösterdiğini dile getiren Obama, “Silahlara kolay erişilmesi gerektiğini savunanlar, kurbanların aileleriyle bir araya gelmeli ve onlara bunun nedenini açıklamalı” gibi önemli ifadelerde bulundu.