DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Başkanlığa evet çağrısı yapan Türk futbolcu Bayer Leverkusen’den sert uyarı aldı

Başkanlığa evet çağrısı yapan Türk futbolcu Bayer Leverkusen’den sert uyarı aldı

Bayer Leverkusen’in yıldız oyuncularında Hakan Çalhanoğlu, bir video klibinde nisan ayında Türkiye’de gerçekleşecek halkoylaması için anayasa reformuna evet çağrısı yaptığı için takımının yönetiminden uyarı aldı.Çalhanoğlu, bu videoyu milli takım oyuncusu Gökhan Töre’nin çağrısı üzerine hazırladı. Töre, aynı içeriğe sahip videosunun sonunda Çalhanoğlu’na ‘Hakan Çalhanoğlu, sen de var mısın?’ diye sorarak benzer bir video klibi oluşturmaya

Bayer Leverkusen’in yıldız oyuncularında Hakan Çalhanoğlu, bir video klibinde nisan ayında Türkiye’de gerçekleşecek halkoylaması için anayasa reformuna evet çağrısı yaptığı için takımının yönetiminden uyarı aldı.Çalhanoğlu, bu videoyu milli takım oyuncusu Gökhan Töre’nin çağrısı üzerine hazırladı. Töre, aynı içeriğe sahip videosunun sonunda Çalhanoğlu’na ‘Hakan Çalhanoğlu, sen de var mısın?’ diye sorarak benzer bir video klibi oluşturmaya çağırmıştı. Bu çağrıya uyan Çalhanoğlu hazırladığı klibinde şu ifadelere yer vermişti: “Gökhan kadeşim, mesajını aldım. Vatanımız için, milletimiz için, Büyük Türkiye için ben de varım.” Çalhanoğlu bu ifadelerinde sonra aynı çağrıyı bir başkasına yaparak ‘Sen de var mısın?’ diye sordu. Gökhan Töre de aynı çağrıyı Tanju Çolak’tan almıştı. Bu videoları şu link üzerinden izlemek mümkün: https://www.youtube.com/watch?v=k7IbjZ_ou7E

TAKIMI SİYASİ İFADELERİN PROBLEMLİ OLACAĞINI SÖYLEYEREK UYARDI

Çalhanoğlu’nun oynadığı Bayer Leverkusen’in yönetimi ise Erdoğan reklamı olarak gördüğü bu çağrıyı hiç hoş karşılamadı. Takımın sözcüsü Dirk Mensch, “Futbolcu ile görüştük ve siyasi ifadelerin problemli olabileceğini anlattık.” dedi.Mensch’in anlattığına göre Çalhanoğlu insanların düşüncesine değiştirme yanlısı biri olmadığı için uyarıyı anlayışla karşıladı. Mensch, “Çalhanoğlu, tabii ki demokratik açıdan meşru olan diğer düşüncelere de saygı duyuyor” şeklinde konuştu.

FUTBOLCU, ALMANYA’NIN BASKISINA RAĞMEN TÜRK MİLLİ TAKIMINI SEÇTİ

1994 Mannheim doğumlu Çalhanoğlu, Almanya’nın baskısına rağmen Türk Milli Takımı oyuncusu olmaya karar vermiş bir oyuncu. 2014 yılında yıllık 3 milyon Euro’ya Bayer Leverkusen ile beş yıllık anlaşma yapan futbolcu oyun kurucu mevkiinde oynuyor. Çalhanoğlu, Alman liginin en iyi frikik atan on futbolcusu arasında yer alıyor.

GÖKHAN TÖRE ODASINA DALIP SİLAH ÇEKMİŞTİ

Çalhanoğlu her ne kadar halkoylamasında evet oyu kullanacağını açıklayarak taraftar önünde tarafını belli ettiği konuşmayı Gökhan Töre’nin çağrısı üzerine yapsa da, bu futbolcuyla tatsız bir geçmişi de var. Gökhan Töre 2013’teki Dünya Şampiyonası maçında Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’ın kaldığı odaya dalmış ve bu iki oyuncuyu silah ile tehdit etmişti.