DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bayer Leverkusen’in başına Türk teknik adam getirildi

Bayer Leverkusen’in başına Türk teknik adam getirildi

Borussia Dortmund karşısında sahadan 6-2 mağlubiyetle ayrılan Bayer Leverkusen’de Roger Schmidt’in görevine son verildi. Alman ekibi yeni teknik direktörünü hemen buldu. Tayfun Korkut, Bayer Leverkusen’in yeni teknik direktörü oldu. Leverkusen cephesi Tayfun Korkut ile sezon sonunda dek sözleşme imzalandığı ifade etti. Kulübünü yöneticisi Michael Schade, kötü günler geçirdiklerini ve bu kötü günleri Tayfun Korkut ile aşılacağına inancının

Borussia Dortmund karşısında sahadan 6-2 mağlubiyetle ayrılan Bayer Leverkusen’de Roger Schmidt’in görevine son verildi. Alman ekibi yeni teknik direktörünü hemen buldu. Tayfun Korkut, Bayer Leverkusen’in yeni teknik direktörü oldu.

Leverkusen cephesi Tayfun Korkut ile sezon sonunda dek sözleşme imzalandığı ifade etti. Kulübünü yöneticisi Michael Schade, kötü günler geçirdiklerini ve bu kötü günleri Tayfun Korkut ile aşılacağına inancının tam olduğunu söyledi.

2013 yılında Hannover 96’nın başına geçen Korkut, böylece teknik direktörlüğe atıldı ve 2015’de takımdan ayrıldı. Daha sonrasında geçtiğimiz yılı 2. Bundesliga’da yer alan Kaiserslautern’de geçirdi. Ancak yarım sezonun ardından görevini bırakma kararı aldı.

Tayfun Korkut’un teknik direktörlük kariyeri

Futbolu bırakmasının ardından zaman kaybetmeden antrenörlüğe soyundu. İspanyol ekibi Real Sociedad altyapısında antrenör olarak görev yaptı. 2009’da Hoffenheim 17 yaş altı takımına antrenör oldu. Sonrasında Köln’de bulunan Hennes Weisweiler Akademisi’nde 57. UEFA Pro Lisans Kursuna katıldı ve teknik direktörlük diploması kazandı.

2011 yılında bir diğer Alman ekibinin 19 yaş altı takımında görev yaptı. 2013 yılında Hannover 96’da ilk kez bir A takımın başına geçti. Ayrıca Bundesliga’da görev yapan ikinci Türk teknik direktörü olma başarısı gösterdi. Takımdan ayrılması ise 2015 yılında oldu.

İkinci deneyimini ise 2. Bundesliga’da yaşadı. Geçtiğimiz yıl Kaiserslautern’i başına geçti. Ancak bu deneyim sadece 6 ay sürdü ve Korkut, görevinden ayrılma kararı aldı. Türk teknik adamın yeni takımı Bayer Leverkusen oldu.