DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
BBP’den bomba karar! Referandumda ne diyeceklerini açıkladılar

BBP’den bomba karar! Referandumda ne diyeceklerini açıkladılar

BBP’den gelen son dakika açıklaması bomba etkisi yarattı. BBP referandumda ne diyeceklerini açıkladı. İşte Mustafa Destici’nin o açıklaması, BBP’den bomba karar.. BBP’den bomba karar :’EVET’ Türkiye’nin 16 Nisan’da gideceği referandum yani anayasa değişikliği oylamasına günler kala bomba kararlar alınıyor. Büyük Birlik Partisi ise referandum oylamasında ‘EVET’ oyu kullanacaklarını açıkladı. Bu karar gündeme bomba gibi düştü. BBP

BBP’den gelen son dakika açıklaması bomba etkisi yarattı. BBP referandumda ne diyeceklerini açıkladı. İşte Mustafa Destici’nin o açıklaması, BBP’den bomba karar..

BBP’den bomba karar :’EVET’

Türkiye’nin 16 Nisan’da gideceği referandum yani anayasa değişikliği oylamasına günler kala bomba kararlar alınıyor. Büyük Birlik Partisi ise referandum oylamasında ‘EVET’ oyu kullanacaklarını açıkladı. Bu karar gündeme bomba gibi düştü. BBP son seçimlerde 253 bin 204 oy almıştı. Daha önce ise BBP YİK Üyesi Hakkı Öznur, yaptığı açıklamada, “Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz” demişti.

BBP YİK Üyesi Hakkı Öznur basın mensuplarına yaptığı basın açıklamasında ‘Hayır’ oyu vereceklerinin sinyali vermişti. O açıklamasında “Bu sistemle Tek parti ‘tek adam’ sistemi inşa ediliyor. Tek adam devletin tümüne hükmedecek. Hem hükümet hem Meclis hem de mahkeme olacak. Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz” demişti.  Ankara kulisleri de yapılan bu açıklamanın ardından BBP’nin referandumda ‘HAYIR’ oyu vereceklerini algılamıştı. Hakkı Öznur bir diğer açıklamasında da  “Anayasa değişiklikleri hiçbir toplumsal müzakere, sivil toplumun ve siyasal partilerin katılımı aranmadan, AKP tarafından dört duvar arasında hazırlandı, büyük bir telaş içinde TBMM’den geçirildi. Çağımız özgürlük ve demokrasi çağı iken İnsanlık katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi konuşurken 15 Temmuz ihanetini ve kalkışmasını fırsat bilen AKP iktidarı otoriter rejim fırsatçılığı yapmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

BBP'den bomba karar

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise ‘HAYIR’ oyu vereceklerini belirten haberleri yalanladı. Çıkan bu haberlerin veya algıların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Mustafa Destici, “Partimiz bu konudaki değerlendirme ve istişarelerini sürdürüyor henüz alınmış bir karar yok, nihai kararı uygun bir tarihte açıklayacağız” dedi.