DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin, Atatürk Havalimanı saldırısı için bir oldu

Berlin, Atatürk Havalimanı saldırısı için bir oldu

Berlin, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı protesto etmek için birlik olup, saldırıyı lanetledi.\r\n

Berlin, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı protesto etmek için birlik olup, saldırıyı lanetledi.Geçtiğimiz salı günü İstanbul Havalimanı’nda gerçekleşen hain terör saldırı için Berlin’de yaşayan vatandaşlar protesto düzenledi. Kreuzberg semtindeki Herrmann Meydanı’nda toplanan binlerce kişi tören düzenledi. Düzenlenen terörde ise ‘Teröre karşı el ele’ ve ‘Stop terrorism’ (Terörü durdur) yazılı pankartlar taşındı. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla destek verdi.berlin-protesto

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen protesto da yapılan basın açıklamasında hem Atatürk Havalimanı hemde başka yerlerde meydana gelen saldırılar kınandı. Basın açıklamasında “Terörün her türlüsünü lanetliyoruz” ifadesi kullanıldı.  “Birlikteliği ve huzuru bozmak için şiddete ve teröre yönelen başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleri haindir, zalimdir. Türkiye üzerinde tarihi emelleri olan dış güçlerin silahlı katilleri ve maşalarıdır” açıklamasını yaptılar.

Havalimanı saldırısında ölen sayısı yükseldi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Efkan Ala açıklamasında; “Üç kişiden intihar eylemini gerçekleştirenlerden birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, şu an da hastanede yatan 94 kişi var. Ölen 43 kişiden 19’u yabancıdır. Patlayıcılar RDX, TNT karışımı, fabrikasyon tipi patlayıcılar. Bu işin uzmanı olanlar bu bilgilerin çok önemli olduğunu bilirler. Konu çok kapsamlı olarak soruşturulmaktadır.  Elde edilen verilen saldırıyı DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiğini göstermektedir.” dedi.

1 GÜNLÜK MİLLİ YAS

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edildi. Bugün bayraklar yarıya iniyor.

Atatürk Havalimanı’nda bulunan dış hatlar terminalinde terörsitlerce düzenlenen canlı bomba saldırısı sonucu patlama meydana geldi. 41 kişinin öldüğü  saldırıda yaralılar arasındaki 6 kişinin durumu kritik. Patlama sonrası olayın gerçekleştiği yere intikal eden ambulans ve 5 UMKE aracı ile yaralılar civar hastanelere götürüldü.Turkey's Prime Minister Binali Yildirim speaks to the press at the Ataturk airport in Istanbul, Turkey, following a multiple suicide bombing, June 29, 2016. . REUTERS/Murad Sezer

BİNALİ YILDIRIM’DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Yıldırım, “İlk emareler DEAŞ örgütünü işaret etmektedir. Bu terör saldırısı, masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin terörle verdiği amansız mücadelede, başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızda normalleşme sürecine girdiğimiz anda böylesine alçakça terör olayının gerçekleşmesi manidardır. Terör bütün ülkeleri tehdit eden küresel bir olaydır. Terörle mücadelede birlik ve beraberlik sürdürülmelidir.” dedi. Yıldırım, saldırıda 3 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

KİMLİKLER AÇIKLANMAYA BAŞLADI

-Çağatay Çöl-Yer hizmeti görevlisi-Sadık Petek (47) -Yer hizmeti görevlisi-Mehmet Mert (30)-Yer hizmeti görevlisi-Ethem Uzunsoy (43)-Yer hizmeti görevlisiİstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamada yaralananların isimleri ‘184’ hattından öğrenebilirsiniz.