DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’de emekli personel yerine onbinlerce memur alınacak

Berlin’de emekli personel yerine onbinlerce memur alınacak

Berlin’de görev alan idari kurumlardaki memurlar yaşlarının ilerlemesi ile emekliliklerine ayrılıyor. Ve bu nedenden dolayı yeni memurları alımları yapılmaya başlanacak.\r\n\r\n

Berlin’de görev alan idari kurumlardaki memurlar yaşlarının ilerlemesi ile emekliliklerine ayrılıyor. Ve bu nedenden dolayı yeni memurları alımları yapılmaya başlanacak.Berlin nüfusu gençleşirken idari kurumlardaki memurlar tam tersine yaşlanarak kitleler halinde emekliye ayrılıyor. Bu başkentte onbinlerce memura ihtiyacı olacağı anlamına geliyor. Koalisyon görüşmelerini yürüten SPD, Yeşiller ve Sol Parti, 2017 yılında ciddi oranda personel almayı planlıyor.Başkent Berlin’de nüfusun durmadan artması ve çokkültürlü hale gelmesi idari kurumlarda kaosa sebep oluyor. Eyalet bu yüzden idari kurumlarda çalışacak onbinlerce personel istihdamını ciddi ciddi düşünüyor. Koalisyon için görüşmeleri sürdüren SPD, Sol Parti ve Yeşiller de önümüzdeki yıllarda her yıl 5 bin ila 6 bin arasında personel istihdam edeceklerini duyurdular.berlin-memurKamu hizmetlerindeki personel yetersizliğinin bir sebebi de çalışmakta olan personelin giderek yaşlanması ve emekliliğe ayrılanların sayısının artması. Bu sebep de eklenince idari kurumlarda çalışmak için eğitim görenler ve bu kurumları işveren olarak takdir edenler geleceği olan bir mesleği garantilemiş oluyorlar.

MAAŞLAR FEDERAL SEVİYEYE ÇIKARILACAK

Yeni uygulama sayesinde boşalan bir memurluğun tekrar dolması için bundan böyle 39 hafta beklenmeyecek. Hızlandırılmış, standartlaştırılmış ve bilgi teknolojisi ile desteklenmiş işlemler sayesinde bu süre 13 aya düşecek. Amirlerin meslek içi eğitimi arttırılacak ve ayrılan memur ile yeni memur arasındaki bilgi aktarımı yoğunlaştırılacak. Ayrıca memurların aldığı maaş da federal seviyeye çıkarılacak.

HER BİR BERLİNLİNİN İNTERNET HİZMET HESABI OLACAK

Yeni kurulacak hükümet bu imkanları sağlamak suretiyle vatandaşa yılda 3,7 milyon randevu hizmeti sunma, belediyedeki personelin yüzde 60’ını vatandaşla doğrudan irtibatla görevlendirme ve her Berlinli için bir internet hizmet hesabı açılması gibi yenilikleri hedefliyor. Bu hedeflerin yerine getirilmesi için özellikle belediyede, iş bulma kurumlarında vatandaşların işlemlerini takip eden memurlara ihtiyaç var. Göçmen bir aileden gelmek, özellikle de Türkçe bilmek ise bu gibi memuriyetlerde artı bir değer olarak görülüyor. Eğitimin yılların tecrübesine sahip çalışanlar tarafından verilmesi ve randevuların da internet üzerinden işlemesi devlet kurumlarındaki memuriyette yaşanan stresi asgariye indirmiş durumda.

İDARİ KURUMLARIN MEMURLAR KADAR AMİRLERE DE İHTİYACI VAR

Berlin’in idari kurumlarında sadece memurlara değil amirlere de ihtiyaç var ve bunun için de özel eğitim veriliyor. Eğitimin verildiği İdare Akademisi’nin müdürü Wolfgang Schyrocki, ekip çalışmasını bilen, açık olan ve ağ kurmasını becerebilen amirlere ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor. Schroycki, yeni neslin ömür boyu öğrenmeye alışık ve değişikliklerle sürekli olarak başa çıkmaya hazır olmasını büyük bir şans olarak görüyor.