DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’de korkulan oldu; turizm fuarına gelenler grev mağduru

Berlin’de korkulan oldu; turizm fuarına gelenler grev mağduru

Berlin’de Tegel ve Schönefeld havalimanlarında korkulan oldu.  İki havalimanının yer ekipleri cuma günü saat 04:00’ten itibaren grev yapacak ve cumartesi günü saat 05:00’e kadar çalışmayacak. Ver.di sendikası, yolcuların grevlerden olumsuz derecede etkilenebileceklerini, hatta bazı seferlerin iptal edilebileceğini duyurdu. Grev en çok turizm fuarına gelenleri vuaracak gibi görünüyor. Ver.di’nin müzakere lideri Enrico Rümker, işveren tarafı hala

Berlin’de Tegel ve Schönefeld havalimanlarında korkulan oldu.  İki havalimanının yer ekipleri cuma günü saat 04:00’ten itibaren grev yapacak ve cumartesi günü saat 05:00’e kadar çalışmayacak. Ver.di sendikası, yolcuların grevlerden olumsuz derecede etkilenebileceklerini, hatta bazı seferlerin iptal edilebileceğini duyurdu. Grev en çok turizm fuarına gelenleri vuaracak gibi görünüyor.

Ver.di’nin müzakere lideri Enrico Rümker, işveren tarafı hala müzakere edilebilir bir fikir ortaya atmadığı için grevin artık kaçınılmaz bir hal aldığını söyledi.Rümker’e göre şu an anlaşma sağlayacak bir fikirbirliği de mümkün görünmüyor. Ver.di işverenlere dün tekliflerini gözden geçirmeleri için bir süre daha vermişti. Bu olmayınca sendika 2 bin kadar yer ekibinin çalışmaması için start verdi.

VER.DI YÜZDE 10 ORANINDA MAAŞTA ISRAR EDİYOR

Yer ekibi hizmetleri, salı günü maaşlara önümüzdeki üç yıl içinde yüzde sekiz kadar zam vaadinde bulunmuştu. Ver.di ise yolcu işlemlerini yerine getiren ve valizleri taşıyan personel için  bir yıl içinde yüzde on kadar bir zamda ısrarlı.

ŞUBAT AYINDAKİ GREVLER 25 MİLYON EURO’YA MAL OLDU

Geçtiğimiz şubat ayında da yüzlerce uçuş çok sayıdaki grev yüzünden iptal olmuş, ancak işverenler talepleri yerine getirmemişti. Ancak işverenlerin grev dolayısıyla yaşadıkları kayıp da az değil. Tahminlere göre sadece bir günlük grev havaalanlarına ve havayolu şirketlerine 25 milyon Euro’ya mal oluyor.

İŞVEREN TALEPLERİ YERİNE GETİRSE YILLIK KAYIP 10 MİLYON EURO

Ver.di ise kendi taleplerinin çıkaracağı masrafı şu şekilde tanııyor: Çalışanların aldığı saat ücreti gerçekten 1 Euro artsa, bu yılda 10 milyon ek masraf demek. Berlin’de valiz taşıma işine yeni başlayanların saat ücreti 9,30 Euro. Yolcuların işlemlerini halledenler ise çalıştıkları her bir saat için 10,30 Euro alıyor.

TURİZM FUARINA GELMEK İSTEYENLER GREV YÜZÜNDEN YOLDA KALABİLİR

Berlin’de her iki havalimanının da grevden etkilenecek olması başkentteki dünyanın en büyük uluslararası turizm fuarına gelenleri epey zorlayacak. ITB Berlin, 8 Mart’ta başladı ve 12 Mart’a kadar devam edecek. Bu da 10 ve 11 Mart’ta fuara gelen veya fuardan ayrılanlar için büyük bir problem anlamına geliyor.