DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’de meydana gelen saldırının failleri tutuklandı

Berlin’de meydana gelen saldırının failleri tutuklandı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel pazarına Tır ile girerek 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırının failleri İstanbul’da gözaltına alındı. Berlin’de meydana gelen saldırının failleri tutuklandı 19 Aralık tarihinde Noel Pazarı’na Tır ile girerek 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuş, bunun yanı sıra 48 kişininde yaralanmasına sebebiyet vermişti. Buna ilişkin terör saldırısının failleriyle bağlantılı olduğu iddia edilen Bilal

Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel pazarına Tır ile girerek 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırının failleri İstanbul’da gözaltına alındı.

Berlin’de meydana gelen saldırının failleri tutuklandı

19 Aralık tarihinde Noel Pazarı’na Tır ile girerek 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuş, bunun yanı sıra 48 kişininde yaralanmasına sebebiyet vermişti. Buna ilişkin terör saldırısının failleriyle bağlantılı olduğu iddia edilen Bilal Yousef Mahmoud ve Youssef Darwıche önceki günlerde İstanbul’da gözaltına alınmıştı. Şüpheliler emniyetin ardından savcılığa sevkedilerek tutuklanma talebi ile İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildiler.

Bilal Yousef Mahmoud, “Kendisiyle annelerimiz tanışır ve okuldan tanırım. Onun IŞİD’e katıldığını duydum. Arkadaşlığım buradandır. Serbest bırakılmamı talep ediyorum” dedi

Şüpheli Youssef Darwiche da IŞİD üyesi olmadığını söylerek, “Bu örgüt ile bağlantılı kimseyi tanımıyorum. Serbest bırakılmamı istiyorum” diye konuştu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de olağanüstü hal!

Almanya’nın başkenti Berlin’de kopan sert fırtına itfaiyeye zor anlar yaşattı. Fırtına kısa bir süre içinde büyük hasara yol açınca şehirde olağanüstü hal ilan edildi. Fırtına karşısında olay yerlerine yetişmeye çalışan 200 kadar itfaiye aracı bir süre sonra yetmemeye başladı.

Şiddetli fırtına özellikle inşaat alanlarına zarar verdi, çok sayıda ağacın da yıkılmasına sebep oldu. Bazı evlerin çatılarında elektrik kanalları zarar görürken, Spandau semtinde ağaç altında kalan bir araç vinç yardımı ile kurtarıldı. Olimpiyat Parkı’ndaki futbol karşılaması ise fırtınanın kaleyi yerinden sökmesi üzerine iptal edildi.

ÜÇ SAAT İÇİNDE 338 ALARM VERİLİNCE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

‘Christoph’ adı verilen şiddetli fırtınadan dolayı ilk alarm cumartesi günü saat 12:59’da verildi. Bu alarmı üç saat içinde 337 alarm izledi. İtfaiye alarm sayısının akşamın erken saatlerine kadar 450’ye çıkabileceğini duyurdu. İtfaiyenin oldukça zorlandığı görülünce olağanüstü hal ilan edildi. İtfaiyenin en çok ulaşması gereken semtler ise Tempelhof, Spandau ve Mitte oldu. Tempelhof’ta bir ağaç gazlı fenerin üzerine düşünce ortalığa gaz yayıldı.

ZDF’İN ÇATISINDAKİ GÜNEŞ PANELLERİ UÇTU

Mitte semtinde ise fırtına devletin televizyon kanalı ZDF binasının üzerindeki güneş enerjisi panellerini kopardı. Olağanüstü durumun 18:00’e kadar süreceği öğrenildi. Fırtınadan dolayı ulaşım da ciddi oranda aksadı. Özellikle S5 ve S2 trenleri durma noktasına geldi.

FIRTINADAN DOLAYI BRANDENBURG’DA ÜÇ KİŞİ YARALANDI

Alman Meteoroloji Hizmetleri, önümüzdeki 24 saat için uyarıda bulundu. Uzmanlara göre saatte 100 km hızla esen fırtına söz konusu olabilir. Şiddetli fırtına Brandenburg eyaletinde de etkili oldu. Eyaletin önde gelen şehirlerinden Potsdam’daki bir alışveriş caddesinde fırtınanın etkisiyle uçan bir reklam panosu üç yayanın yaralanmasına sebep oldu. Üç yaya da hastaneye kaldırıldı. Eyaletin Havelland, Ostprignitz-Ruppin ve Prignitz kasabalarında yıkılan ağaçlar yolları kapadı. Bazı evlerin çatısı uçarken, park halindeki araçlar da zarar gördü. Bazı yerleşim bölgelerinde itfaiye, yapılan yardım çağrılarına zaman darlığından dolayı karşılık veremedi. Ancak bu eyalette olağanüstü hal ilan edilmedi.