DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Beslenme çantalarını süsleyecek aperatifler

Beslenme çantalarını süsleyecek aperatifler

Günün çoğunu okulda geçiren çocuklarımız hem daha sağlıklı beslenmek adına hem de beğenerek karnını doyurması için sizlere birkaç tarifler sunacağız. Yulaflı Tahinli Süt Gün boyunca çocuklarımızın enerjik kalabilmesi için çok güzel bir tarif. 4 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 2 çorba kaşığı tahin ve 1 bardak sütü ekleyip blenderda karıştırın.

Günün çoğunu okulda geçiren çocuklarımız hem daha sağlıklı beslenmek adına hem de beğenerek karnını doyurması için sizlere birkaç tarifler sunacağız.

Yulaflı Tahinli Süt

Gün boyunca çocuklarımızın enerjik kalabilmesi için çok güzel bir tarif.

4 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 2 çorba kaşığı tahin ve 1 bardak sütü ekleyip blenderda karıştırın.

Pazılı Cupcake

1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 su bardağı doğranmış soğan, 1 diş sarımsak, dövülmüş,8 su bardağı pazı yaprağı, doğranmış, 2 su bardağı ricotta peyniri, 3 adet yumurta, 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella, 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan, 1/8 çay kaşığı toz hindistancevizi, göz kararı tuz ve karabiber, 500 gr sosis kıyma

Soğanları ve sarımsağı kavurun, sonrasında pazıyı ilave ederek pişirin. Yumurtaları ve peynirleri pazılı karışıma ilave edin. Daha sonra sosis kıyma ile istediğiniz şekilleri verebilirsiniz.

Karabuğday Ekmeği

1,5 su bardağı karabuğday unu, 1 adet yumurtanın beyazı, 5 yemek kaşığı su, 1 tutam tuz

Tüm malzemeleri karıştırarak tavada pişiriniz.

Elmalı Peynirli Tost

8 dilim ekmek, 1/4 su bardağı ballı hardal, 2 adet elma, 225 gr ince dilimlenmiş cheddar peyniri, göz kararı yağ

Öncelikle ekmek dilimlerine ballı hardalı sürünüz. Sonrasında elma dilimlerini ve peyniri yerleştirip tost makinesine koyunuz.

Kavrulmuş Elma Püresi

12 adet tatlı-ekşi elma, soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış, 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/3 su bardağı bal

Küp küp doğradığınız elmaların üzerine limon suyu ekleyin. Erittğiniz tereyağını da üzerine dökün ve fırına verin.