DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Binali Yıldırım 1405 oyun tamamını aldı

Binali Yıldırım 1405 oyun tamamını aldı

AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi’nde Binali Yıldırım geçerli 1405 oyun tamamı alarak genel başkan seçildi. AK Parti yeni yönetimi ise yarı yarıya değişti.\r\n

AK Parti, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Binali Yıldırım, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde bin 405 oy alarak genel başkan seçildi.Çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınan salon, sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı.Salona partide genel başkanlık yapmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 3. genel başkan adayı Binali Yıldırım’ın fotoğrafları ile kongrenin ana teması olan “Kutlu yürüyüşe devam” ve “Durmadan 100 yıla”, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” yazılı pankartlar asıldı.Kongrede tek aday olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Binali Yıldırım saat 10.40 sıralarında sivil plakalı makam aracıyla kongre salonuna geldi. Yıldırım, kendisini karşılayan bakanlar, genel başkan yardımcıları ve parti yöneticileriyle tek tek tokalaştıktan sonra salona giriş yaptı.Bakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım salondaki platformdan delegeleri selamladı ve partililere karanfil dağıttı.Partililerin sevgi gösterisinde bulunduğu Yıldırım çifti, selfie isteyenlerin teklifini de geri çevirmedi. Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte partilileri selamladı.Ardından salona Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sarenur Davutoğlu salona geldi. Salon girişinde Davutoğlu çiftini, Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım karşıladı.Davutoğlu eşiyle birlikte selamladığı partililere karanfil attıktan sonra kendileri için ayrılan yerlere geçti.YETER SAYISI SAĞLANDIGenel Başkan Yardımcısı ve AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ataş, yapılan yoklamada büyük kongre yeter sayısının sağlandığını belirterek, kongrenin resmi açılışını yaptı.ERDOĞAN’IN MESAJI AYAKTA DİNLENDİİstiklal Marşı’nın ardından, Cumhurbakanı Erdoğan’ın mesajı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından okundu.”Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün, AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir, ama sizlerle gönül bağım hiç bir zaman kesilmedi, inşallah hiçbir zaman da kesilmeyecek” değerlendirmesinde bulundu.DAVUTOĞLU: VEDA DEĞİL VEFA KONGRESİBekir Bozdağ veda konuşmasını yapmak üzere Ahmet Davutoğlu’nu kürsüye davet etti.Konuşmasında “vefa” vurgusu yapan Davutoğlu, “Bu kongre bir veda kongresi değil, bir vefa kongresidir demiştim. Daima partimizin birliğini gözettik, son nefesimize kadar da bunu gözeteceğiz” dedi.BİNALİ YILDIRIM: DAVAN DAVAMIZ, YOLUN YOLUMUZ!Davutoğlu’nun ardından Binali Yıldırım kürsüye geldi.Konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı selamlayarak başlayan Yıldırım, “Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye’nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik, gururla ‘Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım’ dedik. Bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz, sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur” ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Oylama, genel başkan adayı ve MKYK olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirildi.AK Parti Genel Başkanlığı için yapılan seçim sonuçlandı. İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın tek genel başkan adayı olarak katıldığı seçimde, bin 470 delegeden, bin 411 kişi oy kullandı.Yıldırım, bin 405 oy alarak, AK Parti Genel Başkanlığına seçildi. Seçimde, 6 delegenin oyu geçersiz sayıldı. Binali Yıldırım böylece, Erdoğan ve Davutoğlu’dan sonra AK Parti’nin üçüncü genel başkanı oldu.

AK PARTİ YENİ MKYK GİRENLER VE GİREMEYENLER

Partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçin Demokrasi Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu asil ve yedek üyelikleri belli oldu.Mevcut kabinedeki bazı isimlerin 50 kişilik MKYK listesinde yer almadığı görüldü.