DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Binali Yıldırım : ‘Hollanda Başbakanı özür diledi’

Binali Yıldırım : ‘Hollanda Başbakanı özür diledi’

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı ortak canlı yayın programında yaptığı açıklamalar bomba etkisi yarattı. Yıldırım, ‘Hollanda Başbakanı özür diledi.’ dedi. Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım bugün Show TV, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayına katıldı. Yıldırım’ın canlı yayında yaptığı açıklamalar şok etti. Cumartesi gecesinden bu yana yaşanan Hollanda – Türkiye krizinin ele alındığı konu ile

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı ortak canlı yayın programında yaptığı açıklamalar bomba etkisi yarattı. Yıldırım, ‘Hollanda Başbakanı özür diledi.’ dedi.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım bugün Show TV, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayına katıldı. Yıldırım’ın canlı yayında yaptığı açıklamalar şok etti. Cumartesi gecesinden bu yana yaşanan Hollanda – Türkiye krizinin ele alındığı konu ile ilgili soruları yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım’a Cumartesi gecesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğuna alınmamasının ardından yaşanan kriz hatırlatıldı. Ve Hollanda Başkanı Rutte ile yaptığı görüşmenin detayları soruldu. Yıldırım bu soruyu “Hollanda Başbakanı Rutte telefonda özür diledi. ‘Bu işler geçtikten sonra oturalım, beraber yemek yiyelim.’ diye bir laf da etti doğrusu. Bunu söyledi” şeklinde cevapladı.

Binali Yıldırım : ‘Hollanda Başbakanı özür diledi’

“O gece tabii kriz tırmanınca biz, açıklama yapmadan önce görüşmeyi arzu ettik. Kendisi de aradı, görüştük. Birkaç sefer görüştük. Görüşme tamamen, yapılan işin yanlış olduğunu, bunun düzeltilmesi gerektiğini, bunun ilişkilerimize zarar vereceğini ihtiva eden bir görüşmedir. Görüşme esnasında, ‘Bu noktaya gelmesini biz de istemiyorduk.’ dedi, kendine göre haklı gerekçelerini sıraladı. İşin sonunda da ‘Bu işler geçtikten sonra oturalım, beraber yemek yiyelim.’ diye bir laf da etti doğrusu. Bunu söyledi. Biz de ona herhangi bir karşılık vermedik. Biraz herhalde bizim oradaki konuşma tonumuzdan öyle bir teklifte bulunma ihtiyacı da duydu diye düşünüyorum. Tabii orada yaşanan olayın getirdiği can sıkıntısıyla bazı şeyler konuştuk. Karşılıklı o da sesini yükseltti, biz de sesimizi yükselttik. Öyle geçti.”

“Hollanda Büyükelçimizi çekme gibi bir durum olacak mı?”

Binali Yıldırım: “Büyükelçimiz burada zaten. Bir müddet devam edecek. Bizim büyükelçimizin şu anda gitmesi söz konusu değil.”

“Neden Lahey Adalet Divanı’na değil de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidiyoruz?”

Binali Yıldırım: “Bizim maslahatgüzarı ve başkonsolosu bir ara gözaltına aldılar sonra bana bunun yanlışlıkla olduğu söylendi ve bu konuda başbakan telefonda özür diledi.”