DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Binali Yıldırım ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ortak açıklama

Binali Yıldırım ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ortak açıklama

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Binali Yıldırım bugün saat 10’da Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirdikleri görüşme sonrası ortak açıklama yaptılar.

CHP Lideri dün Ankara’da darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşları ziyaret etmiş ve hastane çıkışında bugün saat 10’da Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceğini açıklamıştı.Bugün gerçekleşen görüşme sonrası Yıldırım ve Kılıçdaroğlu ortak açıklama yaptı.

“SÜRATLE NORMALLEŞMEMİZ GEREKİYOR”

Görüşmeni Çankaya Köşkü’nde yaptığı görüşmenin ardından ortak açıklama yaptılar. İlk olarak söz alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ciddi bir travma yaşadı toplum. Süratle normalleşmemiz gerekiyor” dedi.Kılıçdaroğlu’nun ardından söz alan Başbakan Binali Yıldırım ise, “Ben de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Bugün kendisine bilgi verdim ve tabi darbe ile ilgili müdahaleler yapılmış, olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır” dedi.‘HUKUK DIŞINDA HAREKET EDEN OLURSA ÜZERİNE GİDİLECEK’

Başbakan Binali Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“İşin başından beri kendisinin ana muhalefet partisi olarak gösterdiği basiret, birlik, beraberlik konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer bazı partilerde de aynı anlayışı gördük. Bu bizim alçakça girişimi bertaraf etmekte ve halkın meydanlara inmesinde işimizi kolaylaştırdı. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bu işler halledilirken durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermemiz gerekiyor. Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez. Hukuk çerçevesinde kalarak işler yoluna konulacak. Hukuk devletinde asla intikam almak kabul edilemez. Bundan böyle de görevlerini yaparken hukuk dışında hareket eden olursa en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir. Ben bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterdiği dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum.”Kemal Kilicdaroglu - Binali Yildirim

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU İDAM SORUSUNA BU CEVABI VERMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da darbe girişimi sırasında yaralananları hastanede ziyaret etti. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu önemli açıklamalar yaptı.Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP liderine, “iktidarın idam cezasının Meclis’e getirilerek muhalefetle paylaşılacağı”sorulduKılıçdaroğlu soruya “Getirsinler bakalım” diyerek cevap verdi.Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatırken ise şu ifadeleri kullandıCHP lideri Kılıçdaroğlu yarın saat 10.00’da Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelceğini de söyledi.Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;“21.50 uçağıyla, 22.00 civarında havalandı. İstanbul’a saat 23.00 civarında indik. İndikten hemen sonra arkadaşlar telefon açtılar ve askeri müdahaleden söz edildi. Böyle bir şey olamaz. İnanamadım emin olun. Hayati Yazıcı ile sohbet etmiştik. Darbeye karşı olduğumuzu ifade ettik. İner inmez hemen Ankara’ya dönebilir miyiz dedik. Uçakların uçmadığı ifade edildi. Bir süre bekledik uçuş fırsatı bekleyebilir miyiz diye. Havaalanı dışına çıkmanın sakıncalı olduğu ifade edildi. Bizim bir şekliyle havaalanından çıkmamız lazım. Oradan Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gittik. Televizyonu izledik. Hiçbirimizin kabul edemeyeceği bir manzara vardı. Arkadaşlarımla birlikte kısa bir metin hazırladık. Darbeye karşı olduğumuz yönünde. Daha sonra televizyon kanallarından darbenin olamayacağı görüşlerimizi ifade ettik.”