DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Birleşmiş Milletler’den Almanya eleştrisi

Birleşmiş Milletler’den Almanya eleştrisi

Almanya’nın Afrika kökenli vatandaşlara yönelik ayrımcılık yaptığını düşünen Birleşmiş Milletler’den eleştiri geldi.Birleşmiş Millletler Çalışma grubu bu Şubat ayı içerisinde 7 gün boyunca Almanya’nın değişik eyaletlerde araştırma yapmıştı. Bu araştırmanın sonucu ise Berlin’de düzenledikleri basın toplantısında açıkladılar. BM Çalışma Grubu raportörü Ricardo Sunga, basın toplantısında önemli noktalara değindi. Sunga, Alman anayasasının ayrımcılığı yasaklamasına rağmen bu uygulamanın

Almanya’nın Afrika kökenli vatandaşlara yönelik ayrımcılık yaptığını düşünen Birleşmiş Milletler’den eleştiri geldi.Birleşmiş Millletler Çalışma grubu bu Şubat ayı içerisinde 7 gün boyunca Almanya’nın değişik eyaletlerde araştırma yapmıştı. Bu araştırmanın sonucu ise Berlin’de düzenledikleri basın toplantısında açıkladılar. BM Çalışma Grubu raportörü Ricardo Sunga, basın toplantısında önemli noktalara değindi. Sunga, Alman anayasasının ayrımcılığı yasaklamasına rağmen bu uygulamanın kullanılmadığı ifade etti.

Birleşmiş Milletler’den Almanya eleştrisi

Çalışma grubu, Almanya’da yaşayan Afrika kökenli vatandaşlar için de endişe duyduklarının altını çizdi.  Sunga, “Afrika kökenliler her gün ırkçılık, ön yargı ve yapısal ırkçılıkla karşılaşıyorlar. Irkçı şiddetin ve nefret suçlarının kurbanı oluyorlar. Güvenlikten endişe ediyorlar ve saldırıya uğradıklarından dolayı belirli yerlere gitmekten kaçınıyorlar” dedi. Alman hükümetinin de konu ile ilgili konularda sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı ulusal eylem planının başlamasına öncülük ettiğini belirtti. Fakat burada Afrika kökenli vatandaşların hakkını savunan bir sivil toplum kuruluşunun olmadığını söyledi.Birleşmiş Milletler'denBirleşmiş Millletler Çalışma grubunun hazırlamış olduğu raporda, Avrupa’da yapılan bu ırkçılığın tarihini anlamak gerektiğini vurguladı. Bunun için ise 2. Dünya Savaşı öncesi dönemin de analiz edilmesinin de büyük ölçüde önemli olduğunu aktardı.