DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
BMW’den büyük hata! Binlerce aracını geri çağırdı..

BMW’den büyük hata! Binlerce aracını geri çağırdı..

Dünyanın en gözde otomobil markalarından biri olan BMW öyle bir hata yaptı ki tam 33 bin 600 aracını geri çağırmak zorunda kaldı.\r\n\r\n

Dünyanın en gözde otomobil markalarından biri olan BMW öyle bir hata yaptı ki tam 33 bin 600 aracını geri çağırmak zorunda kaldı.Otomobil markası BMW’nin yan kuruluşu olan Rolls-Royce’de de kullanılan hava yastığının açılmadığı ortaya çıktı. Bir BMW sürücüsünün kaza esnasından sonra yapılan araştırmalarda kazanın gerçekleştiği anda hava yastığının devreye girmesini sağlayan sensorlarda hata olduğu tespit edildi. Hava yastığının açılmaması ile kazalar da ölüm riskinin büyümesinden sonra BMW harekete geçti.

BMW marka araçlarda hava yastığı sensörü hatası

bmwDünyaca ünlü otomobil markası tarafından yapılan açıklamada, hava yastığındaki sensorlarda ortaya çıkan hata ile ilgili Çin’de bir vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Hata 2011 yılının Haziran ayı ile 2012 ayının aralık aralık ayları içerisinde üretilen araçlara takılan hava yastığı sensorlerının hatalı oldu açıkladı. Ve 7, 5 serisi ve GT modelleri BMWler ile Rolls-Royce Ghost modellerinin de içinde bulunduğu 33 bin 600 araç geri çağırıldı.

En çok araç Almanya’da

Hava yastıklarındaki hatadan dolayı geri çağırılan 33 bin 600 aracın en büyük kısmı Almanya’da bulunuyor. Almanya’dan geri çağırılan araç sayısı 2 bin 300 olarak açıklandı.