DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bodrum alev alev yandı!

Bodrum alev alev yandı!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çıkan korkunç yangın dün sabah saatlerinde başladı. Makilik alanda meydana gelen yangında 100 hektar ağaçlık alan alev alev yanarken, 250 hektara yakın alanda zarar gördü.

Yaz mevsiminin en vazgeçilmez tatil beldesi Bodrum’da yangın paniği yaşandı. Bodrum’da bulunan makilik alanda birdenbire çıkan yangında 100 hektar alan alev alev yandıMuğla’nın Bodrum ilçesinde çıkan korkunç yangın dün sabah saatlerinde başladı. Makilik alanda meydana gelen yangında 100 hektar ağaçlık alan alev alev yanarken, 250 hektara yakın alanda zarar gördü. Çıkan yangını söndürme çabaları gece boyunca sürdü.

YANGIN BİRDEN ŞİDDETLENDİ

bodrum yanginBodrum’un Turgutreis mahallesinde çıkan yangın, rüzgarlı havanın da etkisiyle birden şiddetlendi. Şiddetlenen yangın Akyarlar mahallesi Karaincir’e ilerledi. Karaincir’den sonra Kemer’e kadar ilerleyen yangın makilik ve otluk alanı yok etti.Akşam saatlerine kadar süren yangında uçak ve helikopterlerin görüş açısının kesilmesiyle yetersiz kalan ekibe bölge yakınlarındaki orman işçileri yardım etti. Yangın söndürme çalışmalarına 20 veya daha fazla arazözün yanında 30 itfaiye aracı müdahale etti. Çok kısa sürede çok büyük alanlara yayılan yangın için bölgede bulunan vatandaşlar kovalarla su taşıyarak ve hortumlarıyla destek verdi.

250 HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU

250 hektarlık alana yayılan yangının vatandaşların yaşadığı bölgelere sıçramaması için büyük uğraş verdi. Yangın söndürme çalışmalarına AKUT gönüllüleri, Muğla 911 Arama ve Kurtarma ve AFAD ekipleri de dört bir elden yardım da bulundu. Çalışmaları sürdüren ekipler çevre güvenliğine önem verdi, bölgede bulunan evlere alevlerin yaklaşmasının ardından yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı her konu da özen gösterdi.Yangının çıktığı bölgede yangın söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Akyarlar mahallesin’de bulunan 10’na yakın ev ise alevler arasında kalmaktan son anda kurtarıldı.Bağla mevkisinde bulunan bir otele sıçrayacağı düşünülen alevler çalışma ekipleri tarafından son saniyelere yakın kontrol altına aldığı bildirildi.Bodrum’da çıkan yangını söndürmek için büyük çaba sarf eden itfaiye personelinden birinin dumandan etkilenmesi sonucu hazır da bekleyen ambulansa götürülerek tüm müdahalelerinin yapıldığı ancak yeterli gelmeyince acil olarak yakındaki hastanelerden birine kaldırıldı.

MUĞLA VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Muğla Valisi Amir Çiçek, çıkan yangın ile ilgili AA muhaberine açıklamada bulundu. Amir Çiçek konuyla ilgili  “Havanın kararmasıyla birlikte hava araçlarımız çalışmalarını durdurdu, fakat kara ekiplerimiz sabaha kadar çalışmalarını sürdürecek. Günün ilk ışıklarıyla tekrar hava araçlarıyla etkin bir müdahalede bulunulacak” ifadelerini kullandı.