DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Brezilya Cumhurbaşkanına büyük şok!

Brezilya Cumhurbaşkanına büyük şok!

Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff görevden alındı. Dilma Rousseff’ın görevden alınma sebebi ise kamu bankalarındaki parayı usûlsüz harcaması oldu.\r\n\r\n

Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff görevden alındı. Dilma Rousseff’ın görevden alınma sebebi ise kamu bankalarındaki parayı usûlsüz harcaması oldu.Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff ‘un bu tutumu tam 9 aydır ülkede büyük tartışma konusu olmuştu. Senatörlerin yapdığı oylama sonucunda 61 evet oyuna karşı 20 hayır oyuyla Dilma Rousseff’ın görevden alınmasına karar verildi. Dilma Rousseff’ın en büyük hatası ise bütçe kanununa muhalefet olmasıydı.

Bu durum solcu İşçi Partisi’ni etkiledi

rousseff-brezilya-Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff’ı devlet banklarındaki parayı hiç bir yasal yolu kullanmayarak harcadığı için görevden alındığı bu durum Güney Amerika’nın dev ekonomisi Brezilya’da solcu İşçi Partisi’nin de 13 yıllık kesintisiz iktidarını bitirdi.

Rousseff’in yerine geçen o isim

Michel_Temer_Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff’ın hakkında soruşturma başlatılmasıyla görevi askıya alınmış, onun yerine vekaleten Cumhurbaşkanlığına Michel Temer geçmişti. Brezilya Senatosu, cumhurbaşkanlığı koltuğunda vekaleten oturan Michel Temer’in 2018 yılına kadar asli olarak devam etmesi yönünde karar aldı. Senato, Dilma Rousseff’u cumhurbaşkanlığı görevinden alınmasının yanı sıra 8 yıl siyasetten uzaklaştırma cezası da verdi.Brezilya’nın ilk cumhurbaşkanı olarak seçilen Dilma Rousseff hakkında çıkan bu suçlamaları en sert şekilde reddetmiş, ülkede elit kısımların yoksullara yapılan yardımdan rahatsız olduğu için açılan bu soruşturmanın işine geldiğini ifade etmişti.

Görevden alınmasının ardından ülkede kutlamalar başladı

Dilma Rousseff’a karşıt olan kesim ise alınan bu kararın ülke açısından faydalı bir durum olduğunu ifade ettiler. Brezilya’nın Sao Paulo kentinde ise alınan kararın hemen ardından havai fişekli kutlamalar yapıldı. Brezilya sokaklar çalan korno sesleri ve konvoylarla inledi.