DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bulaşık makinesi ile yemek pişirme!

Bulaşık makinesi ile yemek pişirme!

Evet, doğru okudunuz bulaşık makinesi ile yemek pişirme! Bulaşık makinesinde bulaşık yıkamadan başka neler yapılabileceğini biliyor muydunuz? Ülkemizde bulaşık makinesi bulaşık yıkama dışında kullanılmazken, yurt dışında başka işler için de kullanılabiliyor. Bu işlerin başında bulaşık makinesinde yemek pişirmek geliyor. Neden mi?  Çünkü bulaşık makinesinde yemek pişirildiğinde, besinler yüksek derece ısıya maruz kalıp, besin değerlerini kaybetmiyor.Evet,

Evet, doğru okudunuz bulaşık makinesi ile yemek pişirme! Bulaşık makinesinde bulaşık yıkamadan başka neler yapılabileceğini biliyor muydunuz? Ülkemizde bulaşık makinesi bulaşık yıkama dışında kullanılmazken, yurt dışında başka işler için de kullanılabiliyor. Bu işlerin başında bulaşık makinesinde yemek pişirmek geliyor. Neden mi?  Çünkü bulaşık makinesinde yemek pişirildiğinde, besinler yüksek derece ısıya maruz kalıp, besin değerlerini kaybetmiyor.Evet, bazı araştırmacılar bulaşık makinesinde yemek pişirmeyi son derece sağlıklı buluyor. Ve denendiğimde gerçekten çok güzel ve lezzetli somon, yumurta veya et hazırlanabildiğini söylüyor. Uzmanlara göre; hazırlanan yemek sulu ve çok lezzetli oluyor. Aynı zamanda enerjiden de tasarruf sağlanıyor kısaca bulaşıklar yıkanırken aynı zamanda yemekte pişmiş oluyor. Ve bu yöntemle, bulaşık makinesi çok fonksiyonlu bir araca dönüşüyor.

Bulaşık makinesi ile yemek pişirme nasıl yapılır?

Yemek pişirme işlemi bulaşık makinesinin tencere, tava yıkanan kısmında yapılıyor. Bulaşık makinesinde kirliler yıkandığı için bulaşık makinesi ile yemek pişirme mantığımıza ters gelse de, sıcak işlem olduğu için pişirici olarak da kullanılabiliyor. Burada en önemli husus pişirme işleminde kullanılan kaplar. Pişirme işlemi için ağzı çok sıkı kapanabilen, sızdırmayan cam kaplar kullanılması tavsiye ediliyor. Ağzı iyice kapandığı sürece bu kapların bir riski olmadığını ifade eden uzmanlar “Ağzı iyice kapandığı sürece içerisine deterjan, yemek atığı ve pis su girme riski de yok. Bu yüzden bulaşıklar yıkanırken yemekte pişmiş oluyor. Bulaşık makinesinde pişirmeyi son derece de sağlıklı bulan uzmanlar bunu şu şekilde açıklıyor; ‘’Bulaşık makinesinde sıcaklık 70 derece oluyor. Yaklaşık 2,5 saatlik yıkamada pişirme de 2,5 saat sürüyor. Evde otururken, bulaşıklar yıkanırken yemek de hazır oluyor. Bu pişirme yöntemini sağlıklı olduğundan aynı zamanda bebekler için de kullanılabilir. Çünkü yemekler çok yüksek sıcaklık derecelerinde pişmediği için besin değeri kaybolmuyor ve de çok yumuşak kalıyor.”

Bulaşık makinesinde yemek pişirmeyi neden denemeliyiz?

Diyet yapanlar için önemli olan yağ fazlalığı, bulaşık makinesinde pişen yemeklerde yok. Pişirilen yemeğin içerisine yağ eklenmediği için ekstra kalorisi de yok. Bu yüzden denenmeye değer.Bulaşık makinesinde pişirme sıcaklığı düşük olduğu için gıdaların içerisindeki proteinlerin, karbonhidratlar veya yağların özellikleri kaybolmuyor.Her ev hanımı mutlaka ama mutlaka bulaşık makinesinde yemek pişirmeyi denemeli. Çünkü bu yöntemle hem zamandan, hem enerjiden tasarruf ediliyor hem de gıdaların besin değerleri korunmuş oluyor.

Son olarak aşağıdaki tarifleri bulaşık makinenizde deneyebilirsiniz:

Pişirmek istediğimiz et türünü soslayıp üstünü güzelce kapattıktan sonra birkaç saat pişirebilirsiniz.Hamsileri ağzı sıkı kapanan kabınıza dizdikten sonra içine soğanını, sebzelerini koyup, ağzını sıkıca kapatıp pişirebilirsiniz.Aynı şekilde somon balığının filetosunu cam bir kavanoz içine deri kısmı alt tarafa gelecek şekilde koyduktan sonra, ağzını sıkıca kapatarak pişirebilirsiniz.UYARI: Bu pişirme işlemlerini mutlaka makinenizin 70 derecelik programında deneyin. Denemeye değer bulanlara şimdiden afiyet olsun.