DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bulgaristan’a gidenler vinyet için yüksek fiyatlar ödüyorlar

Bulgaristan’a gidenler vinyet için yüksek fiyatlar ödüyorlar

Bulgaristan yaz aylarını adeta bir fırsata dönüştürüyor. Vinyet satın almak isteyen sürücülerden olduğundan daha fazla ücret isteniyor.

Bulgaristan yaz aylarını adeta bir fırsata dönüştürüyor. Vinyet satın almak isteyen sürücülerden olduğundan daha fazla ücret isteniyor.Yaz tatilinin bitimi ile dönüş çilesi başladı. Sınır kapılarında uzun uzun kuyruklar oluşuyor. Uzayan kuyruklar ile birlikte vinyet satın almakta zaman alıyor. Sürücüler hem ülkeye girmek hemde vinyet satın almak için tüm zorlukları çekiyorlar. Ülkeye giriş yapmak oluşan kuyruklara bir de vinyet kuyruğu eklendi. Vinyet satışı Bulgaristan’a adeta zulüm olmaya başladı. Bulgaristan’da vinyet bulmak çok zor. Ve sınır kapılarında bulunan vinyet satış noktaları kapalı. Bunu fırsat bilen satıcılarda vinyetleri olduğundan daha fazla fiyata satmaya başladı.

İşte vinyet satış fiyatları;

vinyet-bulgaristanBulgaristan’da bir haftalık vinyet fiyatı 15 leva yani 8 euro’dan satışa çıkıyor. Benzinciler ise vatandaşlardan 15 leva (8 euro) yerine 15 euro alıyorlar. Bu duruma isyan eden vatandaşlar “alsan kazıklanıyorsun, almasan cezazı ağır” diye sitem etti.

Sıla yolcuları bu tünele dikkat!

Sıla yolcuları bu haberi okumadan yola çıkmasın. Türkiye’ye geliş veya gidiş için Avusturya yolunu kullanan gurbetçiler bu haber sizin için!Avusturya’dan yapılan bir açıklamaya göre Gleinalm Tüneli, Eylül ayına kadar kullanılmayacak. Türkiye gidişlerini veya Türkiye’den gelişleri için bu tüneli kullanan sıla yolcuları bu haberi iyi okusun. Gleinalm Tüneli, geçtiğimiz gün meydana gelen kazanın ardından kullanılmaz hale geldi. Seyir esnasında alev alan bir araç tünelde büyük bir hasar oluşturdu. Hasarı gidermek için çalışmalara başlandı. Yapılan çalışmalar süresinde tünel kullanıma açık olmayacak.

Eylül ayına kadar kapalı!

sila-yolculari-dikkatAvusturya’daki Gleinalm Tüneli’nde meydana gelen kaza sonrası yapılan açıklamada Gleinalm Tüneli’nin 5 eylül pazartesi gününe kadar kapalı olacağının vurgusu yapıldı. Wels-Graz arasındaki A9 nolu otoyol üzerinde bulunan ve 1,5 ay boyunca kapalı olacak tünelden en çok etkilenenler ise sürücüler olacak.Türkiye’ye geri dönüşleri bu yollar üzerinden yapacak olanların başka alternatif yolları kullanmaları öneriliyor. Wels’den gelip Graz tarafına geçmek isteyenler “St. Michael” kavşağından  S6 nolu karayolunu takip ettikten sonra “Bruck an der Mur”a devam edecekler.  Bu yolu izleyen sürücüler S 35 nolu yolu kullanarak “Peggau-Deutschfeistritz” üzerinden tekrar A 9 otoyoluna çıkacaklar. Türkiye’den dönüş yapanlar da bu istikamet doğrusunda ilerlerse A 9 otoyoluna çıkacaklardır.