DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bütün haftanın yemeklerini tek seferde yapın!

Bütün haftanın yemeklerini tek seferde yapın!

Her bayanın derdidir akşam pişireceği yemek. Hele bir de çalışan bir bayansa düşünmek ayrı dert, pişirmek ayrı dert, sofraya koymakta başka bir dert. Böyle problemi olan bayanları araştırdık. Herkesin kendine göre geliştirdiği çözüm yolları var tabi ama bu anlatacağımız yöntem bence biraz farklı. Neden mi bahsediyoruz? Bütün haftanın yemeklerini tek seferde yapıp dolaba koyabilirsiniz. Evet

Her bayanın derdidir akşam pişireceği yemek. Hele bir de çalışan bir bayansa düşünmek ayrı dert, pişirmek ayrı dert, sofraya koymakta başka bir dert. Böyle problemi olan bayanları araştırdık. Herkesin kendine göre geliştirdiği çözüm yolları var tabi ama bu anlatacağımız yöntem bence biraz farklı. Neden mi bahsediyoruz? Bütün haftanın yemeklerini tek seferde yapıp dolaba koyabilirsiniz. Evet doğru duydunuz bütün haftanın yemeğini bir gecede yapıp dondurucuya koyduğunuzda akşam ne pişirsem derdinden kurtuluyorsunuz. Bunun için haftanın bir gecesini ( ki bu gece hafta başı olursa daha iyi olur) bu işe ayırıp dolapta yemeklik ne varsa haftalık olarak hazırlayıp dondurucuya koymalısınız. Patlıcan yemeği, kabak dolması, sebzeli et sote, taze fasulye, nohut,  börek hiç fark etmez. Her şey bir gecede dolaba giriyor. Sonrası ise müthiş. Dolabın kapağını açtığınızda sizi çeşit çeşit yemekler bekliyor. Tercih ettiğinizi akşamdan seçip dolabın alt rafına koyabilirsiniz. Eve geldiğinizde sadece ocağın altını açmanız yeterli.  Oldu da akşamdan dondurucudan çıkarmayı unuttunuz bu defada mikrodalgada çözdürüp öyle pişirebilirsiniz. Ya da bunların hiçbirine gerek kalmaz yemek uygundur direk ocağa koyup pişirdiğinizde her şey tamam.

Buzluktaki yemekleri tüketirken dikkat!

Beslenme uzmanları buzluktan çıkan gıdaları buzdolabının alt raflarında çözdürmeyi öneriyor. Ya da mikrodalga gibi çabucak ısısını yükseltecek yöntemler öneriyorlar. Kısacası donmuş gıda oda ısısında çözülmeyecek.

Buzluğa koyabileceğiniz yemek alternatifleri ise şunlar:

Taze fasulye                                                    Bulgurlu kabak yemeği ( karışık sebzeli)Kavrulmuş biberPatlıcan yemeğiBiber dolmasıEnginar dolmasıve her zaman kullanılabilecek, haşlanmış nohut, kuru fasulye ve yeşil mercimek koyulabilir.Ayrıca pazardan alındıktan sonra çabuk bozulan dereotu ve maydanozu da ayıklayıp yıkayıp poşet veya pet şişe içinde yine dolaba koyabilirsiniz.Sulu yemekler dolaba nasıl konur ki diye bir soru gelebilir aklınıza. Tabi ki sularıyla değil. Bunlar şu şekilde hazırlanarak dondurucuya koyulur:Taze fasulye kabak ve patlıcan yemekleri öldürme tekniği ile hazırlanarak dolaba koyulur. Şöyle ki mesela fasulye için; taze fasulye yıkanır ayıklanır, tencerede az yağda ince ince doğranmış soğanlar ve taze fasulyeler rengi dönene kadar kapaklı olarak düşük ısıda pişirilir. Üzerine domates doğranır salça koyulur ve bir kaç dakika daha pişirilir. Soğuduktan sonra poşete koyulup dolaba kaldırılır. Tüketileceği zamanda donmuş taze fasulye akşam yatmadan dolabın alt gözüne konulur ve yemek yapılacağı zaman tencereye boşaltılır üzerine aynı hizada kaynar su ve tuz eklenerek pişirilir.Buzluktaki hazır yemekler çözdürülmediği sürece uzun müddet saklanabilir. Acil yemekler için mikrodalgaların buz çözdürme ısısı da çok ideal bir çözümdür.Uyarı: Hangi yemek hangi tarifle yapılırsa yapılsın, sağlık için buzdolabı ve çözdürme kurallarına mutlaka uyulması gerekir. Asla unutulmaması gerekir ki çözdürülen gıda tekrar asla dondurulmaz.