DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çamaşır makinesı nasıl kullanılır?

Çamaşır makinesı nasıl kullanılır?

Çamaşır makinesı sayesinde giysileriniz daha hijyenik ve hemen temizlenmiş olur. Hanımların işine yarayacak çamaşır makinesı kullanımının püf noktaları..

Elde çamaşır yıkamaktan kurtaran hanımların gözbebeği olan çamaşır makineleri nasıl kullanılır? Çamaşır makinesı sayesinde giysileriniz hem daha hijyenik hem de kısa sürede temizlenmiş olmaktadır. İşte hanımların işine yarayacak adım adım çamaşır makinesı kullanımının püf noktaları sizlerle…Öncelikle çamaşırlarınızın makine tarafından zarar görmesini istemiyorsanız, yıkamadan önce giysilerinizin üzerinde bulunan yıkama talimatlarını okuyarak daha sonra çamaşırlarınızı gruplandırıp ondan sonra yıkamanız giysilerinizin kullanım süresinin uzun olmasını sağlayacaktır.Örneğin, giysinin üzerindeki bulunan etikette gösterilen sayılar yıkama derecesini gösterir. Bu oldukça önemli bir konudur ki, genellikle 40 derece yıkanılabilen giysiler varken hassas çamaşırların 30 derecede, pamuklu kumaşların ise daha yüksek derecedelerde yıkanması gerekebilir.Lekeli çamaşırlar için; Eğer çok kirli olduğunu düşündüğünüz veya lekeli çamaşırlarınız var ise öncelikle makineye atmadan önce müdahele yaparak daha sonra ön yıkamalı olarak makinenizi çalıştırabilirsiniz.camasir-ortam

Yumuşatıcı nasıl kullanılır?

Çamaşırlarınızın tertemiz kokmasını istiyorsanız ilk yapacağınız şey bir yumuşatıcı almak olmalıdır. Uzun süre kokusunu kaybetmeyen yumuşatıcılar sayesinde çamaşırlarınız daha yumuşak kalmış olacaktır. Peki yumuşatıcı ne kadar ve ne zaman kullanılmalıdır?Yumuşatıcının miktarı makinede bulunan çamaşırın fazlalığı ile ilgilidir. Az olan çamaşırlarınız için yumuşatıcı kapağındaki en alt çizgiyi, çok çamaşırlarınız içinse kapağın üst çizgisini kullanmalısınız.

Yumuşatıcı hangi kumaşlarda kullanılmamalıdır?

Birincisi havlularda yumuşatıcı kullanmak havlunun çabuk eskimesine, emici özelliğinin kaybolmasına neden olmaktadır.İkincisi ise, spor giyimlerde yumuşatıcı kullanmak giysinizin teri emme, vücudu ısıdan koruma gibi özelliğini kaybetmesine neden olabilmektedir.

Yumuşatıcı makinenin neresine konulur?

Önemli olan yumuşatıcının çamaşır yıkandıktan sonra durulama suyu ile birlikte eklenmesidir. Eğer makinenizde yumuşatıcı haznesi var ise oraya koyarak doğru zamanda kullanılmasını sağlayabilirsiniz.Bebek çamaşırları nasıl yıkanmalıdır?Bebek giysileri mümkün olduğunca düşük ısılarda yıkanmalıdır. Çamaşırlarda bulunan lekelere göre yıkama programını kullanarak çamaşırların mümkün olduğunca iyi temizlenmesini ve zarar görmemesini sağlayabilirsiniz.Çamaşır yıkarken dikkat edilecek püf noktalar!

  • Makineye zarar verebilecek tel, toka, düğme gibi parçaları mümkün olduğunca sakınmaya çalışın.
  • Giysileri makineye koymadan önce ceplerini kontrol edin.
  • Tül ve perdeleri mümkün olduğunca tek tek yıkayın.
  • Açık renklileri, koyu renklileri ve beyazları ayrı ayrı yıkayın.
  • Hassas çamaşırları ters katlayarak yıkayın.